LAVROV DENUNTA UN “ACT DE AGRESIUNE” IMPOTRIVA FORTELOR ANTI-STAT ISLAMIC

Loviturile lansate în Siria de coaliția internațională condusă de Statele Unite ale Americii sînt un 'act de agresiune' împotriva celor mai eficiente forțe în lupta împotriva organizației jihadiste Statul Islamic (SI), a denunțat miercuri șeful diplomației ruse Serghei Lavrov, relatează AFP.

'Este un act de agresiune care încalcă suveranitatea și integritatea teritorială a Siriei și care este îndreptat, voit sau nu, împotriva celor mai eficiente forțe de pe teren în lupta împotriva teroriștilor', a declarat ministrul de externe rus în cadrul unei conferințe de presă.

'Bineînțeles, sîntem îngrijorați', a adăugat el.

Coaliția internațională condusă de Statele Unite ale Americii în Siria a atacat din nou marți seara forțe proguvernamentale din Siria, în apropiere de orașul Al-Tanaf, nu departe de frontierele irakiană și iordaniană. Este a doua lovitură a Statelor Unite împotriva combatanților respectivi, după cea din 18 mai, condamnată ferm de Rusia și Siria.

'În ciuda avertismentelor anterioare, forțele pro-regim au intrat în zona convenită de atenuare a conflictului cu un tanc, artilerie, arme antiaeriene, vehicule tehnice înarmate și peste 60 de soldați", a comunicat coaliția condusă de SUA. Aceeași sursă a precizat că Statele Unite au avertizat de mai multe ori înaintea atacului aerian, printr-o linie telefonică directă cu Rusia. Apoi, aviația americană a distrus două piese de artilerie, o armă antiaeriană și a avariat tancul.

Sursa: Agerpres