LA REVEDERE, DAR RĂMÎNEM CU TINE!

Iubite cititorule,

Iată că, începînd cu ziua de astăzi, 09.VIII.2013, şi isprăvind cu data de 02.IX.2013, colectivul ziarului pe care tocmai îl citeşti intră în concediul anual de odihnă. Această pauză de editare este în conformitate cu prevederile contractului de difuzare încheiat între „Moldova Suverană” şi Î.S. Poşta Moldovei. Primul număr tipărit al ziarului, după scurta noastră vacanţă, va apare pe data de 03.IX.2013.

Totodată, îi anunţăm pe cititorii noştri constanţi care au disponibilităţi că ediţia din internet, online, a ziarului nostru va fi editată, împrospătată zilnic cu ştiri şi articole.

„O stagiune” editorială bogată şi priorităţile europene                                   

Am avut, iubite cititorule, „o stagiune” editorială bogată, plină de peripeţii şi, lucrul cel mai important, a fost una victorioasă. Ne-am străduit, din răsputeri, să vă oferim, ca de obicei, la zi, ştiri importante şi analize asupra celor mai importante evenimente sociale, politice, economice etc. din ţară, în primul rînd, dar în privinţa a tot ceea ce este mai arzător în lume, mai cu seamă în Europa.

Evenimentele din Europa, mai cu seamă cele din spaţiul Uniunii Europene, au o importanţă deosebită în contextul integrării noastre europene, mai cu seamă că stabilitatea noastră economică, socială şi politică depinde de sprijinul susţinut pe care ni-l acordă instituţiile europene, dar şi cele transatlantice.

În egală măsură, date fiind tradiţiile istorice, relaţiile specifice inevitabile, ne-am străduit să vă oferim, cu obiectivitate, întregul complex de realităţi în care se plasează Republica Moldova cu Federaţia Rusă şi cu România.

Aşteptările noastre, ca publicişti, dar şi ale tale, iubite cititorule, dincolo de grijile cotidiene, privind din perspectivă naţională, se îndreaptă către summit-ul de la Vilnius din luna Noiembrie a acestui an, eveniment care este crucial pentru viitorul Republicii Moldova. Am fost preocupaţi şi, în continuare, vom aborda acest eveniment major decisiv pentru ceea ce va urma.

Pe politician îl alegi, pe noi, fără să ne votezi, ne judeci!

În ceea ce priveşte politica internă, iubite cititorule, cu bune şi cu rele, nu v-am dat romane şi nuvele! Am tăiat în carne vie atunci cînd am simţit că politicianul căruia tu i-ai dat mandat ca să te apere şi el te-a trădat. Tocmai pentru aceasta, el, politicianul, ne urăşte fără cruţare, dar nouă nu ne pasă deoarece suntem în tabere diferite, deşi aceste diferenţe ar trebui nuanţate un pic.

Prin natura lucrurilor, tu, iubite cititorule, îi dai votul tău politicianului şi îi plăteşti tot confortul pentru a munci şi a se sacrifica în numele bunăstării tale.

Noi, jurnaliştii, pe de altă parte, nu lucrăm pentru tine din cauza unui vot pe care ni-l dai cum o faci în cazul politicienilor. În mod tradiţional, benevol şi în virtutea profesiei, suntem în slujba ta prin aceea că-ţi punem la dispoziţie tot ceea ce îţi este departe de posibilităţile de a te informa, de a şti cu precizie tot ce se află în spatele jocurilor politice. În cele mai pure virtuţi democratice, noi ne supunem aprecierii, judecăţii tale, căci tu eşti singurul judecător pe care îl acceptăm. Că ne judeci cu dreptate, o constatăm atunci cînd vedem cu cîtă „dulce complicitate” te abonezi permanent la ziarul nostru.

Acest ziar este al vostru şi al Republicii Moldova Suverane!

Nu trecem în revistă toate cele ce ţi le-am oferit, iubite cititorule, iar aici este vorba despre toate problemele tale cotidiene reflectate de noi, pentru că le ştii şi ai deja convingerea că vor fi o prioritate a noastră şi pe viitor.

După cum bine ştii deja, după trei ani şi jumătate, justiţia, prin interpretări juridice naţionale şi europene obiective, a decis că „Moldova Suverană”, singurul cotidian naţional independent din această ţară, ne aparţine, ţie şi nouă, ca jurnalişti, nicidecum Cancelariei Guvernului, care, prin intermediul AGEPI, a vrut să ne fure ilegal această marcă şi s-o atribuie unei fantomatice şi diversioniste întreprinderi de stat cu aceeaşi denumire.

Deoarece cunoşti deja amănuntele acestui caz, nu revenim asupra lui, dar vă oferim un mic amănunt! Dacă, din perspectivele legislaţiei CEDO şi în conformitate cu hotărîrea instanţei de judecată, Cancelaria Guvernului va dori să se mai lupte cu noi, punem următoarea întrebare: Cine va răspunde de irosirea banilor cu care vor plăti avocaţii Guvernul, Cancelaria, AGEPI şi inexistenta, de facto, întreprindere de stat cu aceeaşi denumire atribuită ilegal? Poate că cei care au şi dezinformat voit Guvernul Filat!

În fine, iubite cititorule, noi ne vom revedea, în ediţia print, pe data de 03 Septembrie, cu aceeaşi dăruire şi hotărîre, dar cu ştiri, analize, reportaje, sinteze etc. tot mai noi, mai senzaţionale, obiective, utile şi în concordanţă cu necesităţile sau solicitările tale! Tragem nădejde ca, în condiţiile nou create de independenţă, să izbutim, cu ajutorul tău, să ne extindem şi spaţiul de editare. Pînă atunci, un August fericit, sănătate şi mult optimism, iubite cititorule!