LA ÎNCHEIEREA MANDATULUI

Întrevedere Leancă – Schuebel

Astăzi, 12.VIII:2013, premierul Iurie Leancă a avut o întrevedere cu şeful delegației Uniunii Europene, Dirk Schuebel, potrivit unui comunicat de presă remis publicităţii de Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

Întrevederea a fost prilejuită de faptul că şeful delegaţiei Uniunii Europene, Dirk Schuebel, și-a încheiat mandatul în Republica Moldova.

Prim-ministrul Iurie Leancă i-a mulțumit ambasadorului pentru sprijinul acordat Republicii Moldova. ”Timp de 4 ani, într-o perioadă deloc ușoară, ne-ați oferit mereu sprijinul dumneavoastră. Republica Moldova a fost vizitată de zeci de delegații europene importante pentru țara noastră”, i-a spus Leancă înaltului demnitar european.

Şeful delegaţiei Uniunii Europene a menționat că, în cei 4 ani de mandat, agenda sa a inclus atît provocări pentru procesul de dezvoltare și reformare a RM, dar și evenimente frumoase, cu vizite importante.

Cei doi oficiali au trecut în revistă principalele proiectele finanțate de Uniunea Europeană care au fost aplicate în ultimii ani.

Premierul a subliniat că Republica Moldova este dedicată realizării agendei europene, chiar dacă mai sînt multe de întreprins pentru a avansa pe această cale.

Dirk Schuebel a fost şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova din noiembrie 2009 pînă în Aprilie 2013.