LA MUZEUL ŢINUTULUI DIN CAHUL A FOST VERNISATĂ ÎN PREMIERĂ O EXPOZIŢIE DEDICATĂ MEDICINII

La Muzeul Ţinutului din Cahul a fost vernisată în premieră o expoziţie dedicată ocrotirii sănătăţii din regiune. Locuitorii şi oaspeţii oraşului vor putea vedea cine, unde şi cum tratau bolnavii cahuleni pe parcursul a două secole.

Proprietarul expoziţiei este un medic din partea locului, Anatol Malcov, care susţine că a început să colecteze diferite mostre şi informaţii de specialitate după ce a înţeles că „pleacă cadrele cu experienţă, iar în urma lor nu rămîne mai nimic. Vin tineri specialişti şi nu cunosc cine a lucrat înaintea lor”. Potrivit lui Malcov, scopul acestei expoziţii este de a păstra istoria medicinii din Cahul, de a arăta că avem o bogată istorie în domeniu, o experienţă bogată cu specialişti excelenţi.

În cadrul expoziţiei sînt prezentate poze ale medicilor cahuleni, utilaj folosit în trecut la vindecarea oamenilor, manuale din care învăţau medicii de atunci, reţete prescrise bolnavilor etc.

Conform Marinei Maftei, director al Muzeului Ţinutului Cahul, colecţia lui Anatol Malcov este parte componentă a unei expoziţii de amploare lansată recent cu genericul „Parfum de epocă” şi conţine peste 150 de obiecte relevante. Totodată, organizatorii expoziţiei afirmă că aceasta este un cadou pentru toţi medicii din raion, care pe 16 iunie vor sărbători ziua profesională.

Moldpres