La Multi Ani, Domnule Presedinte Igor Dodon!

Destinul şi majoritatea moldovenilor au decis să fiţi Preşedintele Republicii Moldova, unul dintre cei mai tineri şefi de stat din istoria Europei. Un adevăr pe care nu vi-l poate contesta nici măcar cei mai înverşunaţi oponenţi ai domniei voastre este şi acela că destinul şi majoritatea moldovenilor nu v-au ales la întîmplare. După anul 2009, cînd aţi decis să preluaţi conducerea PSRM, aţi reuşit să demonstraţi cum trebuie să fie un adevărat politician şi lider politic care are priceperea să construiască un partid naţional puternic.

Secretul succesului Dumneavoastră este extrem de simplu de explicat şi la îndemîna oricărui politician care ar dori să lupte pentru binele ţării, nicidecum pentru propria-i bunăstare, de aceea este şi inaccesibil tuturor celor care vor să se afirme în marea politică. Asta pentru că este vorba despre o muncă susţinută ceas de ceas, zi după zi şi an după an, consecvenţă în susţinerea proiectelor politice şi sociale, cunoaşterea la faţa locului, în teritoriu, personal şi direct, a tuturor problemelor cu care se confruntă cetăţenii acestei ţări, onestitate faţă de oameni, îndeplinirea promisiunilor făcute, dragoste necondiţionată faţă de ţară, respect faţă de identitatea naţională, istoria şi valorile spirituale ale neamului, corectitudine politică şi preocupări permanente faţă de viitorul acestei naţiuni.

Anume respectarea de către Dumneavoastră a acestor principii, faptul că majoritatea moldovenilor au simţit nemijlocit dăruirea de care aţi dat dovadă şi v-au votat au făcut ca Destinul să vi se împlinească.

Aţi devenit Preşedintele Republicii Moldova în cea mai dificilă perioadă istorică, politică şi economică a acestei ţări. Cu atît mai dificilă este misiunea Dumneavoastră supremă cu cît, în fruntea statului, sunteţi singur în faţa unei guvernări care face tot ce-i cu putinţă ca să vă saboteze iniţiativele pe care le aveţi în interesul întregii populaţii şi a ţării. Frustrarea guvernării vine din aceea că Dumneavoastră sunteţi singurul politician legitimat de către majoritatea alegătorilor, în timp ce coaliţia guvernamentală şi parlamentară este una nereprezentativă şi constituită fraudulos. Vă aşteaptă o luptă crîncenă, dar aveţi poporul de partea Dumneavoastră şi aţi demonstrat că sunteţi un învingător, mai ales că luptaţi de partea Binelui opus Răului care încă macină această ţară.

Aţi devenit Preşedintele Republicii Moldova nu doar în cea mai dificilă perioadă istorică, politică şi economică a acestei ţări, ci şi a întregii Europe şi chiar a lumii, în plan general. În acest context, rolul Dumneavoastră este extrem de dificil, vă pune în faţa unor provocări istorice fără precedent, dar suntem convinşi că Dumneavoastră şi echipa de profesionişti pe care o aveţi şi pe care o veţi multiplica permanent veţi găsi cele mai inedite şi revoluţionare soluţii de salvare a ţării, de configurare identitară în comunitatea statelor continentale, de identificare a celor mai salvatoare proiecte politice, economice şi diplomatice spre a face ca Republica Moldova să devină un Stat credibil la scară internaţională şi partener de încredere cu Estul şi cu Vestul în egală măsură.

Dumneavoastră şi noi, ştim cu toţii că împlinirea tuturor proiectelor de ţară, cele actuale şi cele care se vor impune, depinde de o guvernare care trebuie să aibă responsabilitatea şi obligaţia patriotică, faţă de ţară, fireşte, şi cetăţeni, de a vă sprijini şi a colabora cu domnia voastră în interesul naţional al Republicii Moldova. Actuala stare de lucruri, însă, ne demonstrează că succesul de ţară al Republicii Moldova pe care vi-l doriţi nu-şi poate găsi împlinirea decît în contextul unor alegeri parlamentare anticipate sau în termenul anului 2018. Ar fi păcat pentru ţară, căci s-ar pierde doi ani dacă veţi fi nevoit să aşteptaţi anul 2018 spre a avea o guvernare naţională a cetăţenilor, nu una oligarhică, nereprezentativă şi de tip mafiot!

La ceas aniversar, Domnule Preşedinte, vă urăm La Mulţi Ani şi vă dorim să fiţi la fel de puternic, plin de iniţiative şi neobosit spre a elibera ţara din mîinile unei guvernări frauduloase!

Moldova Suverana

Nistor Grigore 20.02.2017 - 09:17

Mihai Mihai ( nume românesc), poti sa-l pupi in fund cat vrei pe Dodon, dar nu asocia nici pe departe acest nume cu Europa, nu aveti voi nimic in comun cu Europa, poate cu Rusia.