LA MULTI ANI CU GINDURI BUNE SI OPTIMISM, IUBITI CITITORI!

Iarăşi s-a mai rostogolit un an peste vieţile noastre, iubiţi cititori, cu mai puţine lucruri bune şi mai multe rele. Lucrurile bune sînt în noi, în năzuinţele noastre, în micile noastre împliniri personale şi în tihna familiei. Lucrurile rele care ni se tot întîmplă vin din netrebnicia unora dintre noi şi, în primul rînd, din partea celor care ne guvernează de 27 de ani, care ne mutilează familiile părăsite de membrii lor putincioşi plecaţi peste hotare în căutarea hranei zilnice, care ne mint, ne umilesc şi ne exploatează ca pe sclavii din Evul Mediu.

Ei, guvernanţii, ne-au luat tot din ceea ce aveam nevoie ca să trăim măcar la limita modestiei materiale, într-o armonie socială în care nu trebuie să existe harţa provocată de politicienii nesătui să-şi agonisească uriaşe averi din truda noastră stropită cu sudoare, sînge şi chiar cu moartea deznădăjduită. Ei, guvernanţii, ne-au răpit siguranţa zilei de mîine aici, în Republica Moldova, ducîndu-ne la disperarea de a crede în siguranţa zilei de mîine doar în pribegia sub Soarele altor ţări.

Ei, guvernanţii, ne-au luat tot sau aproape tot, căci singurele lucruri pe care nu ni le-au putut înrobi sînt gîndurile bune şi optimismul, nădejdea şi siguranţa că, pînă la urmă, noi, cei mulţi, sîntem eterni, nu trecători vremelnici ca ei, indiferent de numărul de ani în care au Puterea să ne schilodească vieţile. De aceea, iubiţi cititori, vă dorim din toată căldura sufletului La Mulţi Ani cu gînduri bune şi optimism, căci viitorul, în final, ne aparţine nouă, doar nouă, nicidecum spoliatorilor noştri! Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Moldova Suverană