LA MULŢI ANI, MIHAI CIOBANU!

Ieri, 24 Noiembrie, Mihai Ciobanu, doctor în medicină, conferenţiar universitar, directorul Spitalului Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail”, şi-a aniversat ziua de naştere. Domnia sa a preluat conducerea acestui spital din anul 2001, dar probabil că nimeni nu bănuia, la acea vreme, că noul manager va transforma această instituţie într-una model, că va ajunge să se identifice cu spitalul pînă acolo încît atunci cînd spui Mihai Ciobanu, spui Spitalul „Sfîntul Arhanghel Mihail” şi invers.

Practic, faptul că spitalul a devenit un model de elită în sistemul naţional de sănătate, că permanent i se aduc noi şi noi îmbunătăţiri, dotări, că, pe mai departe, continuă să fie bază clinică pentru Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "N. Testimiţanu", că în cadrul acestuia îşi desfăşoară activitatea medici şi personal auxiliar dintre cei mai competenţi şi renumiţi în domeniu, toate acestea şi multe altele au fost cu putinţă datorită iscusinţei manageriale a lui Mihai Ciobanu, dăruirii sale neobosite şi grijii cu care a imprimat colectivului crearea unei relaţii pacient-medic-asistent de tip familial. A transformat spitalul într-un adevărat cămin în care bolnavul se simte ca acasă şi ştie cu siguranţă că se va însănătoşi

După doi ani de reforme, îmbunătăţiri şi consolidarea unui corp medical performant, în conformitate cu Legea Ocrotirii Sănătăţii nr.411-XIII din 28 martie 1995 (art.4) şi Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală nr.1585-XIII din 28.02.1998, Mihai Ciobanu a obţinut, pe data de 18.12.2003, dreptul ca instituţia să primească statutul de Instituţie Medico-Sanitară Publică Spitalul Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail”. Prin asta, s-a trecut la o nouă etapă calitativă, care a adus permanente provocări, cărora Mihai Ciobanu le-a făcut faţă spre cinstea colectivului şi siguranţa pacienţilor. Pe data de 21 noiembrie 2015, spitalul îşi va aniversa 65 de ani de la fondare, iar Mihai Ciobanu va avea suficiente motive să se bucure şi colectivul să se mîndrească după ce vor privi în urmă şi vor constata ce salt calitativ şi performant a făcut această instituţie, în mod special după venirea la conducere a acestui devotat manager.

La ceas aniversar, întregul colectiv al Spitalului Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail” îi urează un călduros şi recunoscător „La Mulţi Ani”, sănătate, fericire în familie şi multă putere de muncă pentru că, domnule director Mihai Ciobanu, vom avea nevoie mulţi ani înainte de experienţa şi priceperea domniei voastre!

Colectivul Spitalului Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail”