LA INITIATIVA PRESEDINTELUI R. MOLDOVA, CETATENII PLECATI PESTE HOTARE VOR FI INFORMATI CU REGULARITATE DESPRE OFERTELE DE MUNCA IN COMPANIILE DIN MOLDOVA, CU CAPITAL STRAIN

În acest an, în premieră, în echipa Președintelui a fost numit un Consilier pentru Relațiile cu Diaspora. Astfel au fost lansate mai multe inițiative de susținere și implicare a diasporei în diverse domenii de dezvoltare națională.

Una din recentele acțiuni în domeniul respectiv ține de informarea celor plecați despre noile oportunități de muncă în țara noastră.

În acest sens, la inițiativa șefului statului, de la întreprinderile cu capital străin au fost solicitate informații privind disponibilitatea posturilor de muncă vacante, îndeosebi cele care necesită o calificare înaltă. Aceste date vor fi distribuite cu regularitate cetățenilor moldoveni aflați peste hotare, sub formă de buletin bilunar, asigurînd astfel, accesul fiecărui concetățean la oportunitățile de muncă din țară.

Menționăm că în Republica Moldova activează numeroase întreprinderi cu capital străin, dispuse să ofere locuri de muncă atractive și salarii mai mari comparativ cu companiile naționale. Angajarea în cadrul acestor unități economice reprezintă șansa de a aplica cunoștințele pe care le-au căpătat cetățenii noștri peste hotare.

Președintele și-a exprimat speranța ca această inițiativă va contribui la revenirea moldovenilor acasă, la creșterea nivelului ocupării forțelor de muncă și dezvoltarea sectoarelor economiei din țara noastră.

Buletinul susmenționat îl puteți accesa la adresa: https://en.calameo.com/read/005394990f96635c23645

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova