LA FABRICA DE BRINZETURI DIN CAHUL A FOST DESCHISA O SECTIE FRIGORIFICA NOUA

O secţie frigorifică modernă a fost deschisă la Fabrica de brînzeturi din Cahul. Pentru aceasta Consiliul raional a investit 340 mii de lei /peste 15 mii de euro/.

Noua cameră frigorifică are o capacitate de zece tone pe zi şi asigură congelarea produselor la o temperatură de minus 25 de grade Celsius. Potrivit administraţiei locale, în urma lansării secţiei vor fi optimizate cheltuielile întreprinderii. Totodată, va fi asigurată calitatea produselor care deseori era afectată din caza transportărilor.

“Transportarea în alte oraşe pentru păstrare a untului fabricat la Cahul avea impact asupra calităţii produsului, dar şi asupra imaginii întreprinderii. Acum sperăm să nu mai avem probleme de acest fel”, a afirmat Vlad Căşuneanu, vicepreşedintele raionului Cahul.

“Secţia frigorifică va fi folosită nu doar pentru păstrarea produselor noastre, ci şi pentru procesul de călire şi maturare a unor noi mărfuri care urmează să fie lansate pe piaţă”, a menţionat, la rîndul său, directorul întreprinderii, Ludmila Antohi.

Fabrica de brînzeturi din Cahul este o întreprindere cu capital majoritar de stat, iar Consiliul raional deţine peste 80% din acţiuni. Aceasta este printre puţinele întreprinderi de stat subordonate administraţiei publice locale care nu au fost privatizate şi activează cu profit, arată ziuadeazi.md.