LA COMRAT A FOST ORGANIZATA O ACTIUNE CARITABILA IN SUSTINEREA COPIILOR INFECTATI CU SIDA

O expoziţie cu vînzare a fost inaugurată la Galeria din Comrat. Aceasta este o acţiune caritabilă în susţinerea copiilor infectaţi cu HIV/SIDA şi va fi deschisă pînă pe 31 mai.

Vernisajul a fost organizat de Centrul social regional „Împreună pentru viaţă” din UTA Gagauz-Yeri. Lucrările propuse spre vînzare au fost pictate de discipolii şcolilor de arte „D. Savastin” din oraşul Comrat şi din satul Avdarma. Mijloacele acumulate vor fi donate copiilor infectaţi cu HIV/SIDA.

„Scopul nostru este de a sensibiliza societatea asupra problemei maladiei SIDA. În sudul ţării trăiesc 20 de copii infectaţi cu HIV, iar majoritatea fac parte din familii defavorizate. Ne dorim să le facem un pic de sărbătoare cu cadouri pe potrivă”, a menţionat Carolina Deceva, reprezentant al Centrului care a organizat expoziţia, citată de gagauzinfo.md.

Acţiunea de binefacere de la Comrat se înscrie în contextul Zilei internaţionale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA, marcată în fiecare an în a treia duminică a lunii mai.