LA CIMISLIA A FOST DESCHIS PRIMUL CENTRU MEDICAL DE REABILITARE SI RECUPERARE

Un Centru de reabilitare şi recuperare a fost inaugurat recent în cadrul Spitalului raional Cimişlia. Instituţia a fost deschisă cu suportul donatorilor elveţieni şi este singura de acest fel în regiunea de sud a ţării.

Centrul dispune de un sediu renovat şi dotat cu echipament performant, iar serviciile medicale sînt asigurate de un medic specialist de reabilitare medicală, un kinetoterapeut şi trei asistente medicale. Noua subdiviziune a fost creată în baza fostei Secţii de fizioterapie şi permite oferirea mai multor proceduri noi ce fac posibilă reabilitarea pacientului în termen restrîns.

Donatorii din Elveţia au investit peste 110 mii de euro, sumă care a inclus reparaţia capitală a unei subdiviziuni a Secţiei de obstetrică şi ginecologie a spitalului, renovarea reţelelor electrice, de apeduct, canalizare şi de aprovizionare cu agent termic. Totodată, partea elveţiană a procurat utilajele medicale necesare şi o unitate de transport pentru deplasarea medicilor la domiciliul bolnavilor. La rîndul său, instituţia medicală din Cimişlia a contribuit la amenajarea noii Secţii.

Zilnic, în Secţia de reabilitare sînt trataţi gratuit 10-12 pacienţi internaţi în spital, care deţin poliţe de asigurare medicală. Pentru alţi pacienţi serviciile sînt contra plată.