LA CHISINAU S-A DESFASURAT UN FORUM DE AFACERI MOLDO-ROMAN

Viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a participat pe 3 februarie la Forumul de afaceri moldo-român, desfășurat în cadrul Expoziției Naționale ”Fabricat în Moldova”, ediţia a XV-a. Evenimentul a întrunit peste 200 de reprezentanți ai mediului de afaceri din România și Republica Moldova, ai Camerelor de Comerț și Industrie din ambele țări și ai corpului diplomatic.

Potrivit Serviciului de presă al ME, Octavian Calmîc a mulţumit părții române pentru participare și deschidere pentru parteneriate durabile. ”Sîntem determinați să continuăm vectorul european. Avem cîteva provocări de depășit – restabilirea încrederii mediului de afaceri în Guvern, dar și a partenerilor de dezvoltare. Toți așteaptă de la autorități mai multe acțiuni prin reforme și hotărîre politică și vrem să recuperăm ce am pierdut în ultimii ani. De aceea, vom da mai multă viteză procesului decizional. Totodată, avem așteptări mari din partea României, în special, pe domeniul investițiilor. În afară de faptul că România este cel mai mare partener comercial al țării noastre, ne dorim să devină și cel mai mare investitor”, a accentuat Octavian Calmîc.

La rîndul său, președintele Camerei de Comerț și Industrie al României, Mihai Daraban, a trecut în revistă avantajele oferite de piața românească, dar și de cea a Uniunii Europene pentru companiile moldovenești şi a afirmat că rețeaua Camerelor de Comerț și Industrie a României este o platformă oportună de promovare și stabilire a parteneriatelor în diverse domenii.