LA CHISINAU A INCEPUT A SAPTEA EDITIE A TIRGULUI DE CARIERE

25 de companii din ţară au expus peste 300 de oferte de muncă în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Tîrgului de Cariere, organizat la Chişinău în perioada 27-28 martie curent.

Organizatorul evenimentului, Eugeniu Gîrlă, a declarat pentru MOLDPRES că cele mai multe oferte sînt în domeniul tehnologiilor informaţionale, vînzări şi suport clienţi, economie şi finanţe.

“Scopul principal al acestui tîrg este de a economisi timpul celor care caută un loc de muncă. În mod obişnuit îţi ia aproximativ o lună să vorbeşti cu 20 de potenţiali angajatori, pe cînd aici poţi face acelaşi lucru într-o oră”, a declarat sursa citată.

Potrivit organizatorilor, ofertele de muncă sînt orientate atît pentru persoanele cu experienţă, cît şi pentru începători.

Conform statisticii realizate în baza ediţiilor anterioare, aproximativ 60% dintre ofertele de muncă expuse sînt ulterior ocupate de participanţii la tîrg.

La sfîrşitul anului 2014, în ţară au fost înregistraţi peste 18 mii de şomeri, dintre care o treime se află în capitală. Persoanele în căutarea unui loc de muncă sînt aşteptate astăzi şi mîine la Centrul de Cultură şi Istorie Militară din capitală, între orele 10.00 şi 17.00.