LA CHISINAU A FOST LANSATA EXPOZITIA "FABRICAT IN MOLDOVA"-2020

Circa 500 de producători autohtoni întruneşte cea de-a XIX-a ediție a Expoziției naționale ”Fabricat în Moldova”-2020. Evenimentul a fost lansat miercuri, 29 ianuarie, şi se va desfăşura pînă la 2 februarie, la Centrul Internaţional de Expoziţii (CIE) "Moldexpo".

Ediţia din acest an a celei mai mari expoziţii de mărfuri din ţara noastră, cu genericul “Acasă! Autentic! Autohton!” este organizată de Camera de Comerț și Industrie (CCI), sub patronajul Guvernului, în parteneriat cu Agenția de Investiții și Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

În acest an, la deschiderea Expoziţiei “Fabricat în Moldova”, în premieră, a fost prezent întreg Cabinetul de miniştri al ţării. Potrivit premierului Ion Chicu, acesta este un semn de respect pentru toţi cei care au ales să muncească şi să producă acasă. Prim-ministrul a amintit despre extinderea Proiectului “Prima Casă”, or, potrivit oficialului, cei care se gîndesc să-şi facă o casă în ţară sînt şi cei care susţin dezvoltarea ţării. “Vă invit la expoziția “Fabricat în Moldova“. Este evenimentul unde-i putem vedea pe cei mai vrednici oameni din țară, pe acei care muncesc și produc în R. Moldova, pe acei pe care noi toți trebuie să-i susținem”, a subliniat Ion Chicu.

La ediția curentă sînt înscrise 19 standuri colective - pentru 18 consilii raionale și UTA Găgăuzia. În toate cele trei pavilioane și în zona deschisă de pe teritoriul centrului expozițional sînt expuse produsele și serviciile prezentate de peste 460 de antreprenori autohtoni. Participanții sînt din diferite ramuri ale economiei naționale: industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, cea ușoară, utilaje, tehnică și aparataje, instituții de cercetări științifice şi alte domenii.

“Această expoziţie este o bună posibilitate în special pentru autorităţile publice locale. Avem în raioane mulţi producători deosebiţi, întreprinderi mici, dar cu perspectivă, care merită să fie susţinute şi promovate pe o asemenea platformă importantă cum este “Fabricat în Moldova”. Aceşti oameni de afaceri sprijină economia locală, iar localităţi, regiuni dezvoltate, inclusiv economic, înseamnă şi o ţară dezvoltată”, a estimat Natalia Naşco, şefa Secţiei Economie în cadrul Consiliului raional Căuşeni.

Ediția din acest an a expoziției ”Fabricat în Moldova” include un stand colectiv reprezentat de antreprenori din România și Bașkortostan (Federația Rusă). De asemenea, la această ediție, în premieră, a fost organizată o amplasare specială a produselor eco.