LA CHIŞINĂU SE VA DESFĂŞURA “NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR”

La Chişinău se va desfăşura, pentru al optulea an consecutiv, “Noaptea Europeană a Muzeelor”. În noaptea de 18 spre 19 mai, Muzeul Naţional de Artă va găzdui o serie de manifestări culturale, care au drept scop atragerea publicului. Intrarea la “Noaptea Europeană a Muzeelor” este liberă.

Programul manifestărilor de la Muzeul Naţional de Artă se va desfăşura între orele 18.00 şi 02.00. Vor evolua absolvenţii Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice Iurie Rîciu, Anastasia Apreotesei, Vitalie Cibotari, Ana Dimitriu, conduşi de Eleonora Constantinov, Artist al Poporului. Totodată, la “Noaptea Muzeelor” vor mai cînta tinerii pianişti Ecaterina Moskvitina, Svetlana Eremenco, Daniil Suzov, conduşi de Iurie Mahovici, Maestru în Artă.

Vizitatorii „Nopţii Muzeelor” vor avea ocazia să audieze şi recitaluri, susţinute de Valy Boghean, Whynona Ryderz, FireLove. „Noaptea Europeană a Muzeelor” se va încheia la Muzeul Naţional de Artă cu tombola „Ora norocoşilor”.

„Noaptea Europeană a Muzeelor” se va desfăşura şi la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei, precum şi la alte instituţii similare din ţară. În anul 1977, Comitetul Internaţional al Muzeelor a lansat Ziua Internaţională a Muzeelor, care se sărbătoreşte în fiecare an la 18 mai. „Noaptea Muzeelor” este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor şi a avut loc pentru prima dată în anul 1997 la Berlin, Germania. În prezent la „Noaptea Muzeelor” participă peste 3 mii de muzee din circa 50 de ţări ale lumii.

Moldpres