LA CHIŞINĂU S-A DISCUTAT DESPRE INTENSIFICAREA COOPERĂRII ECONOMICE DINTRE MOLDOVA ŞI CHINA

Intensificarea cooperării economice dintre Republica Moldova şi Republica Populară Chineză a fost principalul subiect al întrevederii de ieri dintre viceministrul Economiei, Valeriu Triboi şi reprezentanţi ai Ambasadei chineze la Chişinău.

Potrivit Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media al ME, întrevederea a avut loc în contextul numirii unui nou consilier economic şi comercial în cadrul Ambasadei R. P. Chineze în Republica Moldova, Xuejun Song. Acesta a preluat mandatul de la Tongai Xu, care s-a aflat timp de 5 ani în misiune diplomatică în ţara noastră.

Valeriu Triboi a accentuat bunele relaţii dintre cele două ţări şi a exprimat recunoştinţa faţă de susţinerea acordată de misiunea diplomatică în dezvoltarea relaţiilor comercial-economice dintre Moldova şi China.

La rîndul său, Xuejun Song a dat asigurări că în calitatea sa de consilier economic şi comercial va menţine dialogul şi cooperarea cu Ministerul Economiei pentru a intensifica colaborarea economică dintre Moldova şi China în vederea promovării schimburilor comerciale şi proiectelor investiţionale comune.

Sursa: Moldpres