LA CENTRUL „C. BRÂNCUŞI” A FOST VERNISATĂ EXPOZIŢIA-CONCURS „SALOANELE MOLDOVEI”

La Centrul Expoziţional „C. Brâncuşi” al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova a fost vernisată cea de-a XXIV-a ediţie a expoziţiei-concurs „Saloanele Moldovei”.

În cadrul expoziţiei şi-au etalat lucrările 224 de artişti plastici din Republica Moldova şi România.

Prezentă la eveniment, ministrul Culturii Monica Babuc a remarcat faptul că expoziţia „Saloanele Moldovei” este destul de frumoasă şi variată. „Ea ne demonstrează că arta plastică din cele două ţări este la un înalt nivel profesionist”, a constatat Monica Babuc. Ea a promis că Ministerul Culturii va susţine în continuare acest eveniment important.

Marele Premiu în valoare de 15 mii de lei, acordat de Ministerul Culturii, l-a obţinut în cadrul expoziţiei-concurs pictoriţa Suzana Fîntînariu din România. Cu premii au fost distinşi de asemenea artiştii plastici Timotei Bătrînu, Anatol Danilişin, Eugen Sterpu, Florina Breazu, Raluca Ghideanu ş.a.

Preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Ghenadie Jalbă, preşedintele juriului a afirmat că a fost greu de a desemna învingătorii pentru că din cele 380 de lucrări nominalizate aproape fiecare merita cîte un premiu.

La rîndul său, Silviu Gheorghe Popa, şeful Centrului Internaţional de Cultură şi Artă „George Apostu” din Bacău, România a menţionat că lucrările expuse se întrunesc într-un discurs foarte impresionant. „Saloanele Moldovei” rămîn a fi unul dintre cele mai importante evenimente culturale care se desfăşoară timp de 24 de ani”, a subliniat Silviu Gheorghe Popa.

În lunile iulie şi august expoziţia „Saloanele Moldovei” s-a aflat la Bacău, România. La Chişinău ea va funcţiona pînă pe data de 18 septembrie.

Sursa: Moldpres