La Bruxelles, se va deschide un SPA cu bere

Belgienii vor putea în curînd să se relaxeze în hamei şi orz într-un centru SPA cu bere care se va deschide în curînd în premieră în Belgia, relatează Joi Reuters, potrivit agerpres. Centrul ”Good Beer Spa” din Sudul Capitalei Belgiei, Bruxelles, a fost înfiinţat de Benedict Biebuyck, în vîrstă de 42 de ani, şi de partenera sa, Ana Bordonada, după ce cuplul s-a bucurat de o astfel de experienţă la Praga, în Republica Cehă, în urmă cu cîţiva ani. Biebuyck prepară amestecul pentru jacuzzi din hamei, drojdie şi malţ, în combinaţie cu bere. El îl toarnă apoi în jacuzzi, unde clienţii stau timp de 45 de minute.

Înainte de inaugurarea centrului, la 4 Iunie, cei doi au invitat cîţiva vecini, care s-au declarat încîntaţi de arome şi de atmosfera relaxantă. ”Am auzit că întinereşte pielea, aşa că, cine ştie, s-ar putea să mă facă să par cu zece ani mai tînără! În plus, îmi place mirosul, este foarte natural, mă simt ca în natură!”, a declarat pentru Reuters Aleksandra Tarchini, web designer în vîrstă de 34 de ani din Bulgaria.

Dermatologii par să nu fie însă de acord cu beneficiile oferite pielii. Vera Rogiers, directoarea departamentului dermato-cosmetică din cadrul Facultăţii de Medicină de la Free University din Bruxelles, a declarat, pentru Reuters, că perioada de 45 de minute petrecută în jacuzzi poate distruge bariera naturală de protecţie a pielii. ”Aceste substanţe, aceste produse naturale, conţin destul de multe substanţe active, însă nu doar despre substanţele active este vorba; concentraţia joacă un rol foarte important”, a spus ea adăugînd că aceasta ”este extrem de redusă”.

”Aşadar, nu există nici un beneficiu pentru piele dacă stai în acel amestec cu o concentraţie redusă”, a precizat Rogiers.

Biebuyck şi Bordonada aşteaptă acum cu nerăbdare să primească, începînd de luna viitoare, publicul care va avea posibilitatea să rezerve un jacuzzi privat, pentru pînă la două persoane, contra sumei de 115 euro. Preţul include acces la o cantitate nelimitată de bere servită de la robinet.