LA BĂLŢI A FOST DESCHIS UN CENTRU DE SUSŢINERE A CONSUMATORILOR

În municipiul Bălţi şi-a început activitatea Centrul pentru susţinerea consumatorilor din regiunea de nord care va activa pe lîngă Asociaţia tinerilor economişti „Certitudine”.

Obiectivul principal al centrului constă în consolidarea securităţii alimentare şi combaterea comerţului ilicit. Proiectul va fi realizat în parteneriat cu organizaţiile locale ce activează în sectorul protecţiei drepturilor consumatorului.

„În ultimul timp au devenit frecvente cazurile de vînzare a produselor alimentare necalitative sau cu termen de valabilitate expirat. De asemenea, s-a mărit numărul de oameni care au suferit de pe urma producătorilor necinstiţi. Centrul a fost creat anume pentru a oferi consultanţă juridică gratuită consumatorilor care intenţionează să-şi revendice drepturile în instanţa de judecată”, a explicat Eugen Graur, directorul ONG-ului „Certitudine”, citat de portalul esp.md.

Centrul de susţinere a consumatorilor a încheiat un acord de parteneriat cu Centrul de Sănătate Publică din mun. Bălţi, unde vor fi efectuate analizele şi investigaţiile produselor necalitative prezentate de consumatorii pătimiţi. În viitorul apropiat centre similare vor fi deschise la Cahul şi în Chişinău.

Centrul de susţinere a consumatorilor de la Bălţi este susţinut financiar de Fundaţia „Europa de Est” în cadrul proiectului „Armonizarea politicii sănătăţii publice din R. Moldova şi Georgia la normele Uniunii Europene”.

Sursa: Moldpres