LA 18 ANI FUGISE DE ACASA, TRAIA IN GHETOU SI AVEA PROBLEME CU POLITIA

Astăzi conduce un imperiu de 20 de milioane de dolari

Tom Ferry trăia în suburbiile Californiei, avînd o gaură de glonţ în geam, părul vopsit violet şi un apetit crescut pentru violenţă. La 18 ani avea probleme cu rudele, cunoscuţii şi cu autorităţile; drumul în viaţă părea să-i fi fost aşternut. Au trecut 12 ani de atunci, iar Tom Ferry conduce astăzi una dintre cele mai mari companii de consultanţă în imobiliare din Statele Unite. Compania sa, Tom Ferry - Your Coach, îi învaţă pe agenţii imobiliari cum să facă milioane prin stăpînirea tehnicilor de vînzare şi marketing. "Un agent decent vinde între 5 şi 30 de case pe an", spune Ferry. "Agenţii pregătiţi de noi vînd peste 100." Compania sa a înregistrat creşteri de peste 50% ale cifrei de afaceri în ultimii trei ani, iar Ferry a fost numit cel mai bun trainer de vînzări în imobiliare pentru al treilea an consecutiv. Cum a reuşit însă să se transforme dintr-un adolescent tulburat într-un om de afaceri de succes?

Cînd avea 18 ani şi se afla într-o situaţie extrem de proastă, Ferry şi-a dat seama că trebuie să acţioneze pentru a avea o şansă în viaţă. Spre norocul lui, avea modelul perfect la cîteva case distanţă: un om de succes care avea un Rolls Royce, un Porsche şi un S-Class şi conducea un business de succes. Partea proastă: era exact omul de la care fugise, tatăl său. "Unii oameni au fost crescuţi de oameni pasionaţi de şcoală sau de sport. Eu am fost crescut de un om care a ajuns cel mai bun vînzător al companiei Earl Nightingale", povesteşte Ferry. Nightingale, o personalitate în lumea media, pornise o campania care vindea materiale motivaţionale. Tatăl lui Ferry învăţase arta vînzării chiar de la Nightingale, punînd apoi bazele propriei sale afaceri de succes în domeniul imobiliar.

Ferry a decis să lucreze pentru tatăl său, aşa că într-o zi s-a dus şi i-a spus acestuia că vrea să îi conducă, într-o bună zi, compania. Răspunsul a fost unul rece: "Atunci cînd o să fii serios în legătură cu viaţa ta şi dispuşi să munceşti, vino să vorbeşti cu mine." La scurt timp după, tatăl său l-a angajat totuşi pe o poziţie de jos în compania sa, dîndu-i sarcina de a sorta corespondenţa. Tînărul a învăţat totul despre logistică şi a aflat tot felul de informaţii despre piaţa imobiliară. Şi-a propus să ajungă la conducerea companiei în 5 ani; i-a luat însă 9, dar pe parcurs a ajuns să stăpînească toate tehnicile folosite de agenţii de vînzări. După trei ani petrecuţi la cîrma companiei construită de tatăl său, Ferry a decis că e timpul să pornească propriul său business: o companie ce oferă cursuri agenţilor de vînzări. În 2015, veniturile companiei sale au fost de 20 de milioane de dolari, iar estimările pentru 2016 arată o dublare a veniturilor.

Sursa: Business Magazin.ro