KREMLINUL AFIRMA CA NU EXISTA NICIO DOVADA DE PIRATARE A AGENTIEI DE PRESA A QATARULUI DE CATRE HACKERI RUSI

Kremlinul a respins miercuri acuzațiile americane referitoare la o piratare de către hackeri ruși a agenției oficiale de presă a Qatarului, președinția rusă precizînd că ''s-a săturat'' să tot reacționeze la atacuri care ''nu se bazează pe nici o dovadă '', relatează AFP.

''Ne-am săturat să tot reacționăm la banalități care nu se bazează pe nicio dovadă. Acest fel de acuzații îi discreditează de fapt pe cei care le lansează'', a declarat Andrei Kruțkih, consilierul președintelui Vladimir Putin pentru securitatea cibernetică, citat de Interfax.

''Din păcate, ei (americanii) nu inventează nimic nou și, de aceea, indiferent de ce se întîmplă, ei vorbesc de hackeri. Este mereu aceeași poveste. Ca de fiecare dată, nu există dovezi și concluziile sînt trase înainte chiar să fie făcută o anchetă'', a adăugat Kruțkih.

Potrivit CNN, care citează responsabili americani, hackeri ruși sînt la originea unui atac informatic împotriva agenției oficiale de presă a Qatarului survenit în mai, care a reaprins tensiunile în regiune. Scopul Moscovei era, cu această piratare, să provoace divizări între SUA și aliații lor. Anchetatori ai FBI ajută Qatarul să afle originea acestui presupus atac de piraterie împotriva agenției de presă QNA de acum două săptămîni.

Sursa: Agerpres