Kim Jong Un a ordonat mai multor femei sa se casatoreasca cu un grup de muncitori raniti

20 de bărbați ai unităților „Storm Trooper” din Coreea de Nord, care au fost răniți în timpul lucrărilor de construcție a orașului Samjiyon, au avut parte de o ceremonie de căsătorie în grup, după un ordin emis de Kim Jong Un.

În cadrul ceremoniei de inaugurare de la Samjiyon, liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, l-a întrebat pe președintele Comitetului Samjiyon despre situația membrilor unităților Storm Trooper care au murit sau au fost răniți în timpul lucrărilor de construcție a orașului. Acesta i-a raportat că pe șantier au existat 17 morți și 20 de răniți. În acel moment Kim a ordonat Partidului Muncitorilor din Coreea (WPK) să le facă rost de neveste tuturor celor răniți. „La primirea raportului, Kim Jong Un a ordonat ca pentru cei care au fost răniți în timpul construcțiilor să se găsească mirese și să se organizeze căsătorii”, a transmis o sursă pentru Daily NK.

Comitetul din Samjiyon a început imediat să recruteze voluntare care să se căsătorească cu bărbații răniți. Pentru că nu au putut să recruteze suficiente astfel de voluntare, o parte dintre femei au fost forțate să se căsătorească cu bărbații răniți. Dat fiind că însuși Kim Jong Un a emis direct ordinul, nunțile au avut loc imediat.

Kim a ordonat ca pentru cupluri să se ofere cele mai bune apartamente din clădirile recent construite în Samjiyon.

„Partidul le-a pus la dispoziție și cele cinci dulapuri obișnuite și șase aparate”, a transmis una dintre surse.

În Coreea de Nord, sintagma „cinci dulapuri și șase aparate” se referă la obiectele considerate esențiale pentru familiile proaspăt întemeiate. „Cele cinci dulapuri” cuprind un dulap cu lenjerie, un dulap cu haine, un raft cu cărți, un dulap decorativ și un dulap pentru veselă. În cele „șase aparate” sunt incluse: un televizor, un frigider, o mașină de spălat și o mașină de cusut.

Și căsătoriți și premiați

Bărbații, proaspăt căsătoriți, au fost premiați și cu Ordinul Drapelului Național, aceasta fiind una dintre cele mai înalte decorații din Coreea de Nord și, în funcție de situație, vine și cu titlul de „Erou al Republicii” sau „Erou al muncii”.

„Nu are precedent ca autoritățile să acorde Ordinul Drapelului Național, clasa I, persoanelor rănite în timpul lucrărilor din construcții”, a declarat o sursă.

Kim Jong Un pune o importanță deosebită pe orașul Samjiyon și pe rolul pe care Samjiyon îl joacă în mitologia din jurul domniei lui, de aceea partidul a recurs la asemenea gesturi. Autoritățile Nord-coreene au subliniat importanța orașului Samjiyon ca „locul de naștere al Revoluției”, locul unde a început lupta lui Kim Il Sung împotriva puterilor coloniale japoneze și locul unde s-a născut Kim Jong Il.

Coreea de Nord promovează Samjiyon-ul drept „orașul ideal”, dar cu toate acestea, unii Nord-coreeni au criticat nunta forțată în grup, caracterizînd-o ca un spectacol de favoritism acordat unei minorități selecte.