JUSTIŢIA NE-A FĂCUT DREPTATE

„MOLDOVA SUVERANĂ” SRL a cîştigat procesul împotriva Guvernului, Cancelariei de Stat, AGEPI şi ilegal constituitei Î.S. „MOLDOVA SUVERANĂ”

Astăzi, 2.VIII.2013, la Curtea de Apel Chişinău, s-a pronunţat sentinţa în procesul intentat împotriva ziarului nostru, „MOLDOVA SUVERANĂ” SRL, de către aşa-zisa Î.S. „MOLDOVA SUVERANĂ”. Această inexistentă, de facto, publicaţie guvernamentală a fost reînfiinţată de către Cancelaria de Stat,în urma unei hotărîri ilegale de Guvern din 24.II.2010. Reamintim că fosta Î.S. „MOLDOVA SUVERANĂ” a intrat în proces de lichidare, în anul 2005,  la recomandările Consiliului Europei, cu privire la deetatizarea presei de stat.

Totodată, a fost pronunţată şi sentinţa cu privire la Acţiunea Reconvenţională prin care noi am intentat-o Guvernului, Cancelariei de Stat, AGEPI şi ilegal constituitei Î.S. „MOLDOVA SUVERANĂ”.

Prin urmare, în şedinţa prezidată de doamna judecător Iulia Cimpoi, s-a hotărît respingerea acţiunii iniţiale a Î.S. „MOLDOVA SUVERANĂ”  împotriva „MOLDOVA SUVERANĂ” SRL, cu privire la utilizarea mărcii, ca fiind nefondată.

În partea cu privire la Acţiunea Reconvenţională înaintată de noi, cererea ne-a fost admisă parţial, decizîndu-se că pretenţia noastră este întemeiată în privinţa apărării drepturilor noastre prin decăderea din drepturi a Î.S. „MOLDOVA SUVERANĂ”. Astfel, Î.S. „MOLDOVA SUVERANĂ” a fost decăzută din drepturi în favoarea noastră.

Tot în acest context, instanţa de judecată a obligat Guvernul, Cancelaria de Stat, AGEPI şi Î.S. „MOLDOVA SUVERANĂ” ca, fiecare în parte, să plătească în beneficiul „MOLDOVEI SUVERANĂ” SRL, cu titlul de despăgubiri morale, cîte 5.000 de lei fiecare.

„MOLDOVA SUVERANĂ”