JUDECATORII AU EMIS MANDAT DE ARESTARE PE NUMELE FOSTULUI LIDER PDM VLAD PLAHOTNIUC

Magistrații au admis cererea procurorilor și au emis mandat de arestare preventivă pe un termen de 30 de zile pe numele fostului președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Purtătorul de cuvînt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur, a confirmat pentru Sputnik Moldova că judecătorii au emis mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele fostului lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc. 

Măsura preventivă a fost aplicată într-un nou dosar, care vizează „furtul miliardului”. Învinuitul Vlad Plahotniuc se află însă peste hotarele țării.

Procurorii PCCOCS l-au citat anterior pe Plahotniuc la domiciliul din Chișinău, dar pentru că acesta nu s-a prezentat, aflîndu-se în afara țării, au cerut instanței de judecată aplicarea măsurii de arest.

Noul dosar împotriva lui Plahotniuc conține trei capete de acuzare: „escrocherie, spălare de bani și organizarea și conducerea grupului criminal”, potrivit procurorului.

La începutul acestei săptămîni, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a informat la un briefing că Vlad Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai respectivei fraude bancare și că există dovezi solide în acest sens. Potrivit lui Stoianoglo, Plahotniuc ar fi fost beneficiar al unor credite luate de la BEM.

Sursa: sputnik.md