JOI VA FI CLAR DACA VOM AVEA O COALITIE PSRM – BLOCUL ACUM

Fracțiunea PSRM, care a obținut cele mai multe mandate în Parlament în urma alegerilor din 24 februarie, a făcut o nouă invitație la dialog cu privire la formarea unei coaliții majoritare Blocului Politic ACUM, divizat în două fracțiuni parlamentare: PAS și PPDA.

Secretarul PSRM, Ion Ceban, a declarat acum cîteva minute în cadrul unei conferințe de presă că îi invită la discuții de membrii Blocului Acum, condus de Maia Sandu și Andrei Năstase, în ziua de joi, 11 aprilie.

PSRM o va înainta pe Zinaida Greceanîi la funcția de președinte al Parlamentului

”În vederea pregătiri finale pentru ședința Consiliului Republican al PSRM invităm reprezentanții formațiunilor constituente ale Blocului ACUM pentru ziua de joi, 11 aprilie, ora 11:00, în incinta sălii 508 din anexa Parlamentului pentru a discuta formarea majorității parlamentare, constituirea coaliției de guvernare și învestirea unui Guvern funcțional”, a declarat Ceban.

Comitetul Executiv al PSRM a decis să-i delege la aceste consultări pre președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, și secretarii formațiunii Vlad Bătrîncea și Ion Ceban.

”Această invitație are un caracter oficial, este semnată de președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, și va fi înregistrată la Secretariatul Parlamentului și la sediile PAS și PPDA”, a declarat Ceban.

Secretarul PSRM a precizat că în cadrul acestui dialog urmează să fie determinate care sînt punctele de compromis pentru a crea o majoritate parlamentară.

Întrebat cum va acționa mai departe PSRM dacă membrii Blocului ACUM vor refuza din nou invitația la dialog, Ceban a răspuns: ”Dacă nu vor veni. Vom discuta la Consiliul Republican să vedem ce vom face mai departe.Dacă nu putem să mergem la un dialog cu reprezentanții Blocului ACUM cel mai probabil vom merge la alegeri parlamentare anticipate”.

La o oră și jumătate de la invitația lansată de PSRM, Blocul Politic ACUM a publicat un răspuns pe pagina sa oficială de Facebook în care insistă pe ”eliberarea statului din captivitatea regimului oligarhic”, iar pentru aceasta ”nu este nevoie de o coaliție de guvernare cu PSRM”.

”Blocul ACUM este în continuare pentru discuții pe marginea pachetului de inițiative legislative de dezoligarhizare a statului, inclusiv anularea sistemului electoral mixt, fapt ce nu necesită crearea unei coaliții de guvernare cu PSRM”, se spune în răspunsul ACUM.

Sursa: sputnik.md

Virginia Filip 14.04.2019 - 17:33

ACUM, oricat de mult ar merita sa fie la guvernare nu se va alia cu acesti golani, care sunt pusi numai pe furat. Nu pentru asta am votat. Vrem sa avem o tara democratica, cu principii europene. Hotii sa ramana cu Dodon.