JO 2016: NATIONALA DE FOTBAL A BRAZILIEI A CUCERIT PRIMUL TITLU OLIMPIC DIN ISTORIA SA

Selecționata masculină de fotbal a Braziliei a cucerit titlul olimpic, singurul care lipsea din impresionantul său palmares, învingînd cu scorul de 5-4 după executarea loviturilor de departajare reprezentativa Germaniei, în finala JO 2016, disputată sîmbătă pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, în fața a 80.000 de spectatori.

La sfîrșitul timpului regulamentar de joc și al prelungirilor, cele două echipe s-au aflat la egalitate, 1-1. Neymar, căpitanul Selecao, a deschis scorul în minutul 27, în urma unei lovituri libere, însă germanii au egalat după pauză, prin Max Meyer (min.59).

La loviturile de departajare, pentru Brazilia au înscris Renato Augusto, Marquinhos, Rafinha, Luan și Neymar, în timp ce pentru Germania au transformat Ginter, Gnabry, Brandt și Suele, iar Petersen a ratat.

Brazilia, cvintuplă campioană a lumii, și-a luat cu această ocazie revanșa în fața Germaniei după umilitorul eșec suferit în semifinalele Cupei Mondiale ediția 2014 (1-7 pentru germani, care cucerit ulterior titlul mondial).

Medaliile de bronz au fost cîștigate de Nigeria, care a dispus cu 3-2 de Honduras în finala mică a turneului, prin golurile marcate de Umar Sadiq (34, 56) și Aminu Umar (49), respectiv Anthony Lozano (71) și Marcelo Pereira (86).

 

Usain Bolt: "Sper ca nimeni să nu mai reușească o asemenea performanță"

Atletul jamaican Usain Bolt, care a cucerit vineri a noua medalie olimpică de aur din carieră și a treia la actuala ediție a Jocurilor de la Rio, a declarat la finalul probei de ștafetă 4x100 m că speră "ca nimeni să nu mai reușească o asemenea performanță".

"Sînt mulțumit de mine, am reușit atît de multe lucruri, sînt chiar mîndru de mine. Niciodată nu mă gîndeam că voi fi capabil să realizez 'tripla triplei' la Jocurile Olimpice. Prima triplă mi-a adus bucurie, a doua a fost o provocare, iar a treia este absolut ceva incredibil. Sper că am ridicat ștacheta destul de sus pentru ca nimeni să nu poată egala această performanță. Oamenii mă întreabă întotdeauna dacă sînt imbatabil. Cînd vine vorba de competiție, da, pot să spun că sînt", a afirmat Bolt, care i-a egalat pe finlandezul Paavo Nurmi, fondist și alergător de cros din anii 20, și pe americanul Carl Lewis, cel mai bun sprinter și săritor în lungime al secolului XX, la rangul de cel mai titrat atlet din istoria JO.

"Am fost întrebat care este rețeta succesului meu. Răspunsul este următorul: muncă, sudoare și sacrificii. Am făcut atît de multe sacrificii de-a lungul anilor. Îmi va lipsi acest sport, Jocurile îmi vor lipsi pentru că Jocurile Olimpice sînt pentru un sportiv cel mai mare eveniment posibil. Dar eu am dovedit că sînt cel mai mare din acest sport și pentru mine este o misiune îndeplinită", a conchis Bolt.

 

Televiziunea națională ratează prima medalie de aur pentru Cote d'Ivoire

Televiziunea din Cote d'Ivoire nu a fost în măsură să difuzeze, vineri, imagini de la finala concursului de taekwondo și victoria lui Cheick Cissé la Rio, care a adus primul titlu olimpic țării sale, informează AFP.

O bandă prezentă pe ecranele televizoarelor în repetate rînduri anunța că deținătorul drepturilor de difuzare a imaginilor a transmis atletism în loc de taekwondo. Telespectatorii ivorieni au fost privați în acest mod de un titlu istoric obținut de Cheick Cisse, care a făcut să se intoneze imnul național pentru prima oară în istoria Jocurilor.

 

O comisie disciplinară a CIO, sesizată în cazul celor patru înotători americani

O comisie disciplinară a Comitetului Internațional Olimpic (CIO) a fost sesizată în cazul falsei agresiuni a celor patru înotători americani, între care Ryan Lochte, a anunțat vineri forul internațional, citat de AFP.

Ryan Lochte, multiplu medaliat olimpic, a afirmat că a fost agresat împreună cu trei coechipieri cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Rio, o mărturie care s-a dovedit însă falsă.

"CIO a numit o comisie disciplinară responsabilă să examineze cazurile celor patru înotători americani", a precizat un purtător de cuvînt al CIO.

"Membrii acestei comisii, care au posibilitatea de a-i audia pe înotători, vor constata dacă există elementele adoptării unor sancțiuni", a mai spus purtătorul de cuvînt.

Comisia va fi prezidată de elvețianul Denis Oswald, membru CIO din 1991 și avocat de profesie.

Cei patru înotători olimpici americani care s-au declarat victimele unui jaf nocturn, duminica trecută la Rio de Janeiro, nu au spus adevărul în privința incidentului, a confirmat poliția braziliană, dar și Comitetul Olimpic din SUA, care și-a cerut scuze pentru comportamentul sportivilor săi.

"Sportivii nu au fost victimele unui furt", a declarat șeful poliției civile din Rio, Fernando Veloso, nici jefuiți de falși polițiști, însă au avut o altercație cu un agent de pază într-o benzinărie, în care americanii, aflați sub influența alcoolului, au vandalizat toaletele.

Sursa: agerpres.ro