JO-2016: MARGHIEV, CALIFICAT IN FINALA. CHERDIVARA, INVINSA IN OPTIMI

În cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio la aruncarea ciocanului, atletul din Republica Moldova Serghei Marghiev a reușit să se califice în finala probei. Marghiev a evoluat în grupa B cu alți 15 atleți și a încheiat calificările cu rezultatul de 74 m 97 cm.

Deși normativul olimpic a fost de 76 m 50 cm, reprezentantul țării noastre a avut un rezultat suficient de bun comparativ cu ceilalți sportivi pentru a trece de etapa calificărilor. În total, atletul a avut trei încercări: în prima încercare Marghiev a aruncat ciocanul la 74 m 97 cm, în cea de-a doua la 73 m 74 cm, iar pe cea de a treia a ratat-o. Conform rezultatelor finale, atletul din Republica Moldova a încheiat calificările pe locul 6. Finala probei de aruncare a ciocanului la bărbați va avea loc sîmbătă, 20 august.

Luptătoarea din Republica Moldova, Marina Cherdivară Eșanu, în vîrstă de 23 de ani, a fost învinsă de sportiva din India Malik Sakshi în optimile probei de lupte libere la categoria de 58 de kg.

Deși scorul final a fost de 5:5, Malik Sakshi a reușit să aplice un procedeu mai valoros de 4 puncte, în timp ce Cherdivară a aplicat două procedee a cîte două puncte. De asemenea, ambele luptătoare au obținut cîte un punct pentru inacțiunea adversarei.

Sursa: agora.md