JEAN-CLAUDE JUNCKER CONSIDERĂ ''INACCEPTABILE'' ORICE PRESIUNI CARE AU SCOPUL DE A ÎMPIEDICA VIITORUL EUROPEAN AL R. MOLDOVA

Orice presiuni care au scopul de a împiedica Republica Moldova să-şi făurească propriul destin sînt ''inacceptabile'', a declarat noul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a avut joi la Bruxelles o întrevedere cu preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, informează Moldpres.

Potrivit agenţiei menţionate, care citează un comunicat de presă al PLDM, dialogul a vizat situaţia politică de la Chişinău înaintea alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, evoluţiile în contextul regional de securitate şi presiunile care se fac din exterior pentru a influenţa parcursul european al Republicii Moldova.

Jean-Claude Juncker a apreciat că alegerile parlamentare din noiembrie sînt decisive pentru viitorul european al Republicii Moldova, subliniind că ''procesul de extindere a Uniunii Europene va continua, iar Moldova, cu certitudine, va face parte din acest proces''.

Sursa: Agerpres