JE SUIS CHARLIE

Mesajul de solidaritate cu victimele de la Charlie Hebdo, devenit viral pe net

Oamenii, într-un umăr copleşitor, şi-au manifestat, prin intermediul celor mai mari reţele sociale, solidaritatea faţă de jurnaliştii publicaţiei satirice franceze Charlie Hebdo, care au fost ţintele unui atentat terorist, în urma căruia 12 persoane au fost ucise, iar alte 10 au fost rănite, dintre care patru se află în stare critică, scrie CNN.
Folosind hashtag-ul „#JeSuisCharlie“, numeroşi utilizatori ai platformei Twitter şi-au schimbat fotografia de profil cu o imagine alb-negru pe care stă scrisă această frază, care înseamnă „Eu sunt Charlie“.

„Oamenii sunt terorizaţi pentru a nu spune glume. Oamenii sunt ucişi pentru a nu spune glume. Mai important decît oricînd este să continuăm să glumim. #Solidaritate#JeSuisCharlie“, se arată într-un mesaj postat din Malaezia. „Armele au rămas fără gloanţe. Jurnaliştii nu vor rămîne fără cuvinte. #JeSuisCharlie“ este un alt mesaj.

Totodată, platforma Twitter este folosită pentru a anunţa mitinguri în onoarea victimelor. De asemenea, pe Instagram curg imagini prin care internauţii îşi arată solidaritatea. Bénédicte Huot, care locuieşte în Franţa, a distribuit un tribut, ca parte a mişcării „Je Suis Charlie“: „Astăzi, libertatea este foarte fragilă, dar pentru mine libertatea este cea mai importantă.“ Ambasada Statelor Unite ale Americii din Franţa şi-a schimbat imaginea de profil de pe Twitter cu logo-ul „Je Suis Charlie“. De asemenea, şi preşedintele României, Klaus Werner Iohanis, şi-a schimbat imaginea de profil de pe Facebook cu logo-ul „Je Suis Charlie“.