JAPONIA NE VA OFERI UN GRANT DE 980 DE MII DE DOLARI PENTRU DOMENIUL EDUCATIEI

Japonia urmează să acorde Republicii Moldova un grant de 980 de mii de dolari pentru îmbunătăţirea condiţiilor sanitare şi dezvoltarea bazei tehnico-materiale din şcolile din ţară. Un acord de grant în acest sens a fost semnat astăzi între prim-ministrul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, şi ambasadorul Japoniei la Chişinău, Shigeki Sumi.

Potrivit lui Gaburici, aceşti bani vor fi utilizaţi pentru procurarea de echipamente şi produse necesare pentru 1040 de şcoli din ţară.

“Sîntem recunoscători guvernului Japoniei pentru acest suport şi credem că acordul semnat astăzi va fi un pas în îmbunătăţirea situaţiei şcolilor din R. Moldova”, a afirmat premierul.

La rîndul său, Shigeki Sumi, a menţionat că Japonia susţine stabilitatea şi prosperitatea ţării noastre, iar acestea pot fi atinse doar prin “investirea în resursele umane”.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Japonia au fost stabilite la 16 martie 1992. Pînă în anul 2014, volumul total al asistenţei din partea Japoniei pentru Republica Moldova a constituit: 92,8 milioane dolari (asistenţă nerambursabilă) şi 108,2 milioane dolari (asistenţă creditară).