JAFUL DE LA MAIB: VALOAREA PREJUDICIULUI CRESTE CU FIECARE ZI

Mai multe persoane păgubite au depus cerere la poliție după ce s-au întors din vacanță.

Numărul persoanelor ale căror bunuri au fost furate din casetele de valori ale unei sucursale Moldova Agroindbank (MAIB) crește în continuare, iar odată cu numărul lor crește și suma prejudiciului.

Dacă luni, 8 iulie, se estima că existau 31 de persoane păgubite, spre sfîrșitul săptămînii numărul acestora a ajuns la 51. Respectiv, a crescut și suma prejudiciului, de la 29,4 milioane de lei la 54 de milioane.

Potrivit Inspectoratului Național de Investigații, citat de zdg.md, situația cu privire la volumul bunurilor furate și numărul persoanelor prejudiciate se schimbă în fiecare zi, deoarece este sezonul vacanțelor și mulți dintre cei păgubiți se află în afara țării.

Hoții au pătruns în bancă prin ușa din spate. Au tăiat gratiile, au forțat geamul de termopan, au deconectat camerele de supraveghere, sistemul de semnalizare și au intrat. Sursa precizează că agenți de pază la bancă nu erau.

Potrivit anchetatorilor, jaful a fost comis de persoane care cunosc bine sistemul de securitate al băncilor, au lucrat profesionist, fără să lase urme.

Conform datelor Inspectoratului General al Poliției, în noaptea de 5 spre 6 iulie, persoane necunoscute au pătruns în incinta sucursalei nr. 5 a băncii comerciale Moldova Agroindbank, SA situată pe strada Ion Creangă, 78 din Chișinău, și au sustras conținutul a 84 de casete individuale în care beneficiarii își păstrau bani, bijuterii, acte și alte bunuri de preț.

Sursa: sputnik.md