JAF ÎN CAPITALĂ, SOLDAT CU DECESUL UNEI FEMEI

Un individ neidentificat, cu cagulă pe cap, a atacat pe  8 iunie, o femeie care ducea o geantă cu bani spre locul unde urmau să fie depozitaţi. Poliţia a fost sesizată în jurul orei 19.00. Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au constatat decesul femeei, în vîrstă de 43 ani, angajată la o societate pe acţiuni, situată în sectorul Centru al capitalei. Pe suprafaţa corpului nu au fost descoperitele semne de moarte violentă. Urmează ca medicii legişti să constate cauza decesului. O versiune preliminară ar fi că femeia a fost lovită puternic la cap, a declarat şeful Serviciului relaţii cu presă al Direcţiei Poliţie a municipiului Chişinău, Adrian Jovmir.

***

Inspectoratul General de Poliţie (IGP) a venit cu precizări în cazul de jaf de duminică, 8 iunie, din centrul capitalei. Şeful IGP, Ion Bodrug, a spus, la un briefing de presă, că femeia omorîtă lucra casieriţă la o casă de schimb valutar, iar poliţia nu exclude faptul că atacatorul este angajat al aceluiaşi schimb valutar. Făptaşul a ştiut cu certitudine unde anume vor fi duşi banii pentru depozitare şi că nu va exista pază. Ion Bodrug a subliniat că victima şi colega acesteia au închis casa de schimb valutar, situată pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfînt, în jur de ora 18.00, şi au pornit pe jos, neînsoţite, la sediul central al întreprinderii, din strada Negruzzi, pentru a depune banii în safeu. Ajunse la destinaţie, una dintre femei a urcat la etaj, iar cealaltă a rămas să o aştepte afară. Potrivit informaţiilor operative, atacatorul ar fi venit în clădire cu 10 minute înainte să ajungă casieriţa cu geanta cu bani şi o aştepta la etaj. Ion Bodrug a spus că poliţia nu-şi declină angajamentele, dar în cazul dat patronul casei de schimb a dat dovadă de iresponsabilitate totală şi a pus în pericol viaţa angajatelor cînd a lăsat 2 femei, fără pază, să transporte o sumă atît de mare de bani. Încă se fac cercetări, dar preventiv este vorba de 20 de mii de euro, 15 mii de dolari şi 135 de mii de lei. Casieriţa atacată, se presupune, a fost lovită cu un pumnal şi a murit prin asfixie cu propriul sînge, în urma loviturii în faţă. Femeia avea 43 de ani. Colega victimei, care o aştepta afară, a observat cum din clădire, la scurt timp, a coborît un tînăr îmbrăcat în blugi, maiou negru şi halat, care avea în mînă o pungă albă.

Acum o săptămînă, pe 30 mai, un bărbat a murit, iar alţi doi au ajuns la spital, după un atac armat asupra maşinii unei bănci, care transporta bani. Hoţii, care purtau cagule pe cap, au tras mai multe focuri de armă asupra încasatorilor şi au dispărut cu banii. Şoferul maşinii a decedat pe loc, iar doi colegi ai săi au fost răniţi. Poliţia nu a dat de urma făptaşilor.

Sursa: IPN