IURIE LEANCA ESTE CANDIDATUL PLDM PENTRU FUNCTIA DE PREMIER

Iurie Leancă este candidatul propus de Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) pentru funcţia de Prim-ministru. Declaraţia a fost făcută pe 27 ianuarie de liderul formaţiunii Vlad Filat după consultările cu şeful statului Nicolae Timofti.

„Ceea ce trebuie să facem în perioada imediat următoare este să găsim asentimentul a cel puţin 51 de deputaţi pentru ca să nu avem doar un Prim-ministru desemnat, dar şi un Guvern învestit”, a afirmat Vlad Filat. Liderul liberal-democraţilor s-a arătat convins că „foarte curînd” noul Cabinet de Miniştri va fi învestit.

Nicolae Timofti a convocat pe 27 ianuarie fracţiunile parlamentare ale PLDM, PDM, PCRM şi PL pentru consultări în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de Prim-ministru.

Potrivit Constituţiei, candidatul pentru funcţia de Premier urmează să ceară, în termen de 15 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului.

Sursa: Moldpres

Virginia Filip 28.01.2015 - 13:59

Vedeti ce faci cu "hotii" de la PSRM. Stau la panda ca motanul dupa soareci si chiar daca la inceput sunt mierosi, nu urmaresc decat sa ajunga la putere. mai grav este ca desi multi ne-am aratat dorinta de a ne apropia si mai mult de Uniunea Europeana, ii avem in coasta noastra tot pe comunisti.