IURIE LEANCĂ LA TARACLIA:

„Este foarte important ca orice decizie luată la nivel local să nu iasă din cadrul legal” 

Această declaraţie a fost făcută pe 14 ianuarie de către şeful Guvernului la o întîlnire cu primarii şi conducerea raionului Taraclia. Părţile au discutat despre diverse aspecte ale situaţiei politice din ţară, precum şi despre evoluţiile în relaţiile externe ale Republicii Moldova.

La rîndul său, Preşedintele raionului, Aleksandr Garanovski, a salutat iniţiativa  Premierului de a reveni la Taraclia, exprimîndu-şi convingerea că mai multe probleme vor fi depăşite.

În acest context, şeful Cabinetului de miniştri a reafirmat sprijinul Chişinăului în soluţionarea problemelor din sudul ţării: educaţie, agricultură, drumuri etc.

„Pledăm pentru rezolvarea problemelor din sudul ţării de o manieră echilibrată", a subliniat Premierul. Iurie Leancă a spus  că va insista pe atragerea investiţiilor, elaborarea şi finanţarea proiectelor din diverse fonduri.

Prim-ministrul Iurie Leancă a fost însoţit de şeful Cabinetului Prim-ministrului, Eugen Sturza, de viceministrul Educaţiei, Igor Grosu, viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Boris Gherasim, viceministrul Finanţelor, Maria Cărăuş şi viceministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Sergiu Gheţiu. Aceştia au prezentat proiectele de investiţii şi de dezvoltare pe fiecare domeniu care în acest an vor fi puse în aplicare în Taraclia.

Sursa: gov.md