IURIE LEANCĂ: „ŢARA MEA A MARCAT ASTĂZI, LA VILNIUS, UN PAS IMPORTANT ÎN ÎNDEPLINIREA DESTINULUI SĂU EUROPEAN, PRIN PARAFAREA ACORDULUI DE ASOCIERE”

Prim-ministrul Iurie Leancă a făcut declaraţia, în cadrul celui de-al treilea Summit al Parteneriatului Estic, la care a fost parafat Acordul de Asociere a Moldovei cu UE.

„Este un succes comun care a necesitat o muncă enormă, atît în Chişinău, cît şi la Bruxelles”, a subliniat Iurie Leancă. Cu acest prilej, Premierul a mulţumit statelor europene pentru sprijinul oferit în parcursul european al ţării noastre, inclusiv în liberalizarea regimului de vize pentru moldoveni.

„Sperăm că liberalizarea regimului de vize, care se dovedeşte a fi posibilă pentru anul 2014, va fi un exemplu relevant în acest sens”, a adăugat Şeful Cabinetului de miniştri.

Iurie Leancă a mai menţionat că după ani de incertitudine, acum Moldova merge ferm spre UE pentru a le oferi cetăţenilor instituţii funcţionale şi independente şi un trai mai bun.

În concluzie, Şeful Cabinetului de miniştri a adăugat că semnarea Acordului de Asociere, inclusiv a Acordului de Liber Schimb, este aşteptată în anul 2014.