IURIE LEANCĂ A FOST PROPUS DE PLDM PENTRU FUNCŢIA DE PREMIER

Vicepreşedintele PLDM Iurie Leancă a fost propus, pe 14 mai, de Biroul permanent al PLDM drept candidat al formaţiunii pentru funcţia de premier. Anunţul a fost făcut în cadrul unui briefing de liderul PLDM Vlad Filat.

Potrivit lui Filat, PLDM va purta negocieri în vederea desemnării unui nou Guvern cu PD, reformatorii din PL şi deputaţi neafiliaţi. "Nu vom avea negocieri cu grupul de deputaţi condus de Mihai Ghimpu", a specificat Filat. Preşedintele liberal democraţilor a menţionat că PLDM nu va accepta niciun fel de condiţionări, iar viitorul premier trebuie să aibă mai multe competenţe şi să beneficieze de susţinere politică din partea Parlamentului. ”Procesul de negocieri va fi unul transparent, iar acordul şi programul de guvernare vor fi făcute publice”, a spus Filat.

Iurie Leancă s-a declarat onorat de propunerea colegilor şi a spus că această funcţie prevede şi multă responsabilitate. "Guvernarea din ultimii ani a realizat mai multe progrese şi a iniţiat o serie de reforme şi sînt convins că vom avea o perioadă de stabilitate, ca cetăţenii să vadă beneficiile acestor reforme. Mizez pe o relaţie intensă cu colegii din Partidul Democrat. Grupurile parlamentare vor fi responsabile faţă de cetăţeni, dar şi de partenerii externi”, a opinat Leancă.

Liderul PLDM Vlad Filat a specificat că negocierile propriu-zise vor demara după ce şeful statului Nicolae Timofti va semna decretul privind desemnarea lui Iurie Leancă pentru funcţia de premier.

Moldpres