IUBITA ASASINULUI DIN LAS VEGAS S-A INTORS IN SUA

Iubita autorului măcelului din Las Vegas Stephen Paddock s-a întors miercuri în SUA din Filipine, unde autoritățile anchetează informații apărute în presă că ea ar fi primit 100.000 de dolari de la ucigaș, relatează France Presse.

Marilou Danley, de 62 de ani, s-a îmbarcat marți seara într-un avion al Philippine Airlines cu plecare din aeroportul internațional din Manila către Los Angeles, a declarat o purtătoare de cuvînt a Serviciului filipinez pentru imigrație, Maria Antoinette Mangrobang.

Site-uri specializate au arătat că avionul a aterizat în Statele Unite miercuri dimineață, după ora Filipinelor, marți seara, conform orei din Los Angeles.

Ea a fost întîmpinată la sosire de agenți FBI, a relatat presa americană. Anchetatorii o consideră drept o "persoană" prezentînd "interes", dar ea este liberă să meargă unde vrea.

Stephen Paddock este autorul celui mai sîngeros măcel din istoria SUA. Fostul contabil a mitraliat din camera sa de hotel mulțimea adunată la un concert în aer liber, omorînd 58 de persoane și rănind altele peste 500.

Biroul de investigații naționale din Filipine (NBI), echivalentul FBI-ului american, a explicat că anchetatorii din SUA le-au cerut ajutorul în localizarea iubitei trăgătorului din Las Vegas.

"FBI a solicitat sprijinul Biroului din Filipine al Interpol pentru a o căuta", a indicat acesta.

NBI anchetează informațiile apărute în presă potrivit cărora Marilou Danley a sosit în Filipine luna trecută și că Paddock a transferat suma de 100.000 de dolari în contul ei.

Un responsabil de la Manila declarase inițial că FBI furnizase NBI informații despre data sosirii lui Marilou Danley în arhipelagul filipinez și despre transferul de bani. El și-a revizuit apoi declarațiile, afirmînd că acestea proveneau din presă, notează AFP.

Potrivit autorităților de la Canberra, Marilou Danley are cetățenia australiană. Ea a emigrat în SUA acum 20 de ani pentru a lucra în cazinouri.

"Există informații că actele sale de identitate au servit pentru a face rezervare la hotel sau detalii de acest fel", a declarat marți șefa diplomației australiene Julie Bishop. "Australia va sprijini ancheta autorităților americane cît se poate de mult, dar noi nu am avut contact direct cu Marilou Danley", a adăugat ea.

Potrivit presei, Marilou Danley este născută în Filipine, fapt ce nu a fost confirmat de Ministerul de Externe filipinez sau de alte instituții.

După comiterea măcelului, Paddock s-a sinucis.

Sursa: Agerpres