ITALIA – MOLDOVA 6-0

Selecționata de fotbal a Moldovei a cedat cu 0-6 în amicalul cu Italia, disputat la Florența. Este pentru a doua oară cînd ”tricolorii” pierd la un asemenea scor categoric. Pe 6 iunie 2001, Moldova a pierdut cu 0-6 în fața Suediei.

”Tricolorii” au început bine meciul și au avut o ocazie mare de gol, prin atacantul Ion Nicolaescu, dar s-a opus portarul de la AC Torino, Salvatore Sirigu. În minutul 17 celălalt goalkeeper, Alexei Koșelev, a provocat un corner, iar italienii nu au iertat. Mijlocașul Romei, Bryan Cristante a înscris primul gol pentru Italia, cu o lovitură de cap. Din acest moment, gazdele s-au dezlănțuit. Debutantul Francesco Caputo a dublat avantajul în minutul 23. Atacantul de 33 de ani a scăpat de marcajul lui Igor Armaș și l-a învins pe Alexei Koșelev.

În minutul 28, Alexandru Epureanu a intrat în teren în locul lui Cătălin Carp, care se accidentase, dar pînă la pauză ”tricolorii” au mai încasat trei goluri. Stephan El Shaarawy, care joacă în campionatul Chinei, a reușit o dublă, iar Veaceslav Posmac a trimis incredibil mingea în propria poartă.

La pauză, selecționerul Engin Firat a făcut patru modificări, dar tot italienii au marcat. Golgheterul de la Sassuolo, Domenico Berardi, a dus scorul la 6-0.

Amicalul cu Italia a fost un test important înaintea meciurilor cu Grecia și Slovenia din Liga Națiunilor. Cu elenii jucăm pe 11 octombrie la Atena, iar contra Sloveniei vom evolua la Chișinău trei zile mai tîrziu.

Italia a jucat de 28 de ori pînă acum pe stadionul Artemio Franchi din Florența și niciodată nu a pierdut. Echipa lui Roberto Mancini a ajuns la o serie impresionantă din 14 victorii și 3 remize.

Sursa: sputnik.md