ITALIA: AU FOST ARESTATI SASE MAFIOTI CARE PREGATEAU ASASINAREA UNUI MINISTRU

Poliția italiană a anunțat Vineri că a arestat șase lideri ai mafiei siciliene care planificau asasinarea ministrului de Interne, Angelino Alfano, relatează AFP. Cei șase „șefi” ai mafiei, arestați la Corleone, în Sicilia, sunt apropiați ai fostului lider al Cosa Nostra, Toto Riina, originar la rîndul său din Corleone, care se află din 1993 în închisoare, în condiții de izolare.

Interceptări telefonice au revelat că cei șase lideri mafioți planificau un atentat împotriva ministrului de Interne, afirmă Poliția, care consideră justificată consolidarea condițiilor de izolare în cazul mafioților încarcerați. În același timp, interceptări mai recente indică faptul că planul de asasinare a ministrului Alfano fusese abandonat, dar că armele au fost ascunse, detaliu care a dus la declanșarea arestărilor.

Potrivit presei italiene, mafioții plănuiau să-l asasineze pe ministrul de Interne în timpul unui miting electoral în Sicilia. În Primăvară, în Italia sunt prevăzute alegeri municipale și regionale.

Cosa Nostra, în Sicilia, a fost cea mai puternică structură mafiotă din Italia pînă la sfîrșitul anilor '90, cînd a început să piardă din influență în urma arestărilor masive și a multiplelor anchete. Mafia napolitană, Camorra, și mai ales mafia calabreză, cunoscută sub numele de Ndranghetta, sunt în prezent cele mai importante structuri mafiote din Italia.