ISTORII DE SUCCES

Modul sănătos de viaţă – o aspiraţie a tinerilor!

Alexandru Chiţu este unul din cei 1185 beneficiari care au fost instruiţi în cadrul Proiectului „Suport în utilizarea remitenţelor pentru crearea noilor afaceri şi a locurilor de muncă”, implementat de Caritas Republica Cehă în parteneriat cu ProRuralInvest ONG, cu suportul financiar al Agenţiei de Dezvoltare Cehă şi Comisia Europeană. Tînărul este originar din s. Carahasani, raionul Ştefan Vodă, are 22 de ani şi are studii superioare. La sfîrşitul anului 2013 a elaborat un plan de afaceri cu ajutorul consultanţilor proiectului, tot atunci a înregistrat societatea cu răspundere limitată „Chiţu Alex”.

Întreprinderea a fost creată cu scopul desfăşurării activităţii de prestări servicii în domeniul educaţiei fizice. Acest domeniu se dezvoltă foarte rapid în Republica Moldova, iar cererea serviciilor fitness pe piaţa locală are tendinţă stabilă de creştere. În oraşul Ştefan Vodă la moment nu există servicii similare, ceea ce face atractivă dezvoltarea unor asemenea idei de afaceri.
În primăvara anului 2013, Alexandru a pus planul de afacere în aplicare. Astfel tînărul dispunea de surse financiare de la fratele său din Germania. Din sursele financiare, a fost procurat utilaj sportiv, tehnic şi mobilier. Localul se află în incita Incubatorului de afaceri or. Ştefan Vodă. Antreprenorul a creat două locuri de muncă pentru antrenori, cu un salariu de 1300 lei lunar. Potrivit estimărilor din planul de afaceri rentabilitatea activităţii operaţionale va indica cca. 18% pînă în anul 2014.
Spaţiul de care dispune compania include sală de exerciţii, vestiarul şi baia.
”Este ştiut că angajaţii iţi ridică sau îţi distrug afacerea” ne-a relatat Alexandru. Un factor de succes în realizarea acestei afaceri reprezintă recomandările clienţilor mulţumiţi.
Calitatea serviciilor depinde, într-adevar, de calificarea personalului, de gradul de profesionalism dar şi de atitudinea acestora. Atitudine care trebuie cizelată uneori, îmbunatăţită, şlefuită.
Angajaţii sălii de forţă trebuie sa conştientizeze faptul că atitudinea lor proprie şi personală va atrage un nou membru la sală sau îi va goni, îndepărta pe cei existenţi.
”Fiecare client care intră în sala de forţă simte cînd este tratat cu respect, cu atenţie, cînd sînt interesat să-l ajut în obtinerea rezultatelor scontate – în domeniul sportului. Simte cînd sînt cointeresat să-i ofer servicii de calitate”, conchide Alexandru Chiţu.