Israelul ridica Duminica obligativitatea purtarii mastii de protectie in aer liber

Purtarea măştii de protecţie împotriva covid-19 nu va mai fi obligatorie – în exterior – în Israel, începînd de Duminică, anunţă autorităţile israeliene, în cadrul unei ridicări treptate a restricţiilor impuse în lupta împotriva pandemiei, relatează AFP, potrivit agerpres. ”Măştile sunt făcute pentru a ne proteja de pandemie. Dar cum experţii au conchis că masca nu este necesară în aer liber, am decis să ridic obligaţia purtării măştii” de protecţie, a anunţat într-un comunicat ministrul israelian al Sănătăţii Yuli Edelstein.

Israelul a fost una dintre primele ţări care a impus, în Primăvara lui 2020, purtarea măştii în locuri publice.

Situaţia s-a schimbat în ultimele săptămîni, în urma unei vaste campanii de vaccinare, în care peste jumătate (53%) dintre cei 9,3 milioane de locuitori au fost vaccinaţi  cu vaccinul anti-covid Pfizer-BioNTech.

Israelul a lansat, la începutul lui Februarie, o ieşire treptată din izolare, deschizînd magazine ”neesenţiale” şi parcuri naţionale, iar apoi restaurante, cinematografe şi centre sportive.

Autorităţile au anunţat o redeschidere a frontierelor turiştilor vaccinaţi, în grupuri organizate, începînd de la 23 Mai.