ISRAELUL PUNE LA INDOIALA DECIZIA "GUVERNULUI FILIP" PRIVIND MUTAREA SEDIULUI AMBASADEI LA IERUSALIM

Ministerul Afacerilor Externe israelian nu este sigur dacă decizia de mutare a sediului Ambasadei Republicii Moldova de la Tel Avivla Ierusalim este în vigoare, pe fondul actualei crize constituţionale de la Chişinău, relatează miercuri DPA.

Un purtător de cuvînt al MAE israelian a refuzat să comenteze acest subiect, limitîndu-se doar la a lua notă că este neclar dacă guvernul are autoritatea de a pune în practică decizia în lumina viitoarelor alegeri anticipate.

În luna mai, SUA şi-au mutat ambasada în Israel de la Tel Avivla Ierusalim, provocînd iritarea liderilor palestinieni şi musulmani. Guatemala şi Paraguay au urmat exemplul SUA, dar ulterior Paraguay şi-a anulat decizia.

Nicio ţară europeană nu şi-a mutat ambasada în Israella Ierusalim, deşi cîteva state au discutat despre această idee, adaugă agenţia de presă germană.

Guvernul Pavel Filip a decis în şedinţa de marţi transferarea sediului Ambasadei Republicii Moldova din Israel de la Tel Avivla Ierusalim. De asemenea, guvernul de la Chişinău a hotărît să aprobe semnarea Acordului cu privirea la vînzarea unui teren pentru construcţia Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Sursa: noi.md