Israelul interzice dansul in poala in cluburile de striptease

Autoritățile israeliene au trimis scrisori către cluburile de striptease din țară, avertizînd patronii că dansul în poală va fi scos în afara legii, deoarece reprezintă un „act de prostituție”.„Prin urmare, practica «dansului în poală» va fi considerată de acum încolo o infracțiune penală”, a declarat procurorul Shlomo Lamberger, citat de Newsweek. Proprietarilor de astfel de cluburi, care nu vor respecta noua directivă, li se vor retrage licențele de funcționare sau, în unele cazuri, locațiile vor închise definitiv.

„Poliția din Israel și Procuratura vor continua să acționeze ferm împotriva infracțiunilor de exploatare a femeilor și fenomenelor ilicite care corespund definiției prostituției”, se arată într-un comunicat de presă al autorităților.

„A început înlăturarea oricărei forme de prostituție din Israel. Cluburile de striptease sunt o piesă importantă din această industrie, nu doar prin existența «camerelor dosnice» în care femeile sunt abuzate și obligate să ofere un act sexual complet, ci și prin dansurile în poală. Prezentate atîția ani drept o formă de «dans nevinovat», ele sunt, de fapt, în esență, un gest sexual de contact fizic pentru satisfacția clienților”, a precizat pentru Jerusalem Post un avocat, Nitzan Kahana, din cadrul unui Grup de lucru în combaterea traficului de carne vie.