Irak: Atac asupra unei baze a opozitiei kurde. Cel putin 11 persoane au fost ucise

Iranul a atacat, Sîmbătă, o bază a unei grupări de opoziție kurde iraniene din Nordul Irakului, omorînd cel puțin 11 persoane și rănind mai mulți oameni, a declarat oficialii kurzi irakieni, relatează Reuters, scrie mediafax. Partidul Democrat kurd din Iran (PDKI), o grupare armată de opoziție care luptă pentru o mai mare autonomie pentru comunitatea kurdă iraniană, a postat pe Twitter fotografii și imagini video de la explozie, precum și cu cei răniți, la sediul său din Koya, într-o regiune semi-autonomă kurdă din Irak. „Potrivit rapoartelor inițiale, 11 persoane au fost ucise și între 20 și 30 au fost rănite”, a declarat generalul-maior Jabbar Yawar, un purtător de cuvînt al forțelor de securitate kurde din Peshmerga.

„Atacul a vizat o conferință organizată de biroul politic al partidului în această dimineață”, a adăugat acesta. El a spus că atacul provine de pe teritoriul iranian, dar că Guvernul său nu a stabilit încă dacă a fost un atac aerian sau a fost lansat de la sol.

PDKI, pe contul său deTwitter, a transmis că „Iranul a folosit rachete cu rază lungă de acțiune într-un atac coordonat asupra bazelor PDKI și a taberelor de refugiați adiacente”.