ION CHICU S-A INTILNIT CU MUKHAMMEDKALYI ABYLGAZIEV, PREMIERUL REPUBLICII KYRGYZSTAN

În Kazahstan, în cadrul Forumului „Viitorul Digital al Economiei Globale”, Ion Chicu a avut o discuție cu Prim-ministrul Kyrgyzstanului, Mukhammedkalyi Abylgaziev.

După ce s-au salutat reciproc, Premierii au trecut în revistă un set de subiecte în domeniile comercial, economic, social și cultural.

Oficialii au constatat că volumul mic al operațiilor comerciale între Moldova și Kyrgyzstan reprezintă în sine o oportunitate și, pentru a fi valorificată, este necesară intensificarea comunicării bilaterale. În acest sens, a fost decis să fie reluate lucrările comisiei interguvernamentale RM-Kyrgyzstan, iar Mukhammedkalyi Abylgaziev a propus ca ședința să fie desfășurată în Kyrgyzstan.

Premierul Chicu a informat omologul kyrgyz despre prioritățile și obiectivele Guvernului de la Chișinău: „Republica Moldova oferă un model de activitate foarte atractiv pentru investitori în Zonele Economice Libere, de unde produsele pot ajunge facil pe piața UE și alte piețe, cu cca 900 milioane de consumatori”.

Ion Chicu a informat omologul kyrgyz că, în 2020, Guvernul RM va investi masiv în modernizarea infrastructurii, urmărind obiectivul de a industrializa țara, de a crea locuri de muncă și a crește bunăstarea oamenilor.

Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului RM