ION CHICU A PARTICIPAT LA REUNIUNEA ORDINARA A CONSILIULUI SEFILOR DE GUVERNE AI STATELOR CSI

Prim-ministrul Ion Chicu a participat la reuniunea ordinară a Consiliului Șefilor de Guverne ai statelor membre ale Comunității Statelor Independente. Ședința s-a desfășurat online. A fost făcut un schimb de informații și opinii referitoare la evoluția situației epidemiologice și efectelor restricțiilor impuse pentru prevenirea răspîndirii infecției asupra proceselor economice.

„Pe fundalul crizei fără precedent generată de epidemia de coronavirus, efectele căreia vor afecta toate dimensiunile de viață ale societății, confruntăm provocări comune și procesul de identificare a soluțiilor de răspuns va fi mai eficient cînd va exista comunicare directă și înțelegere reciprocă”, a declarat premierul.

Ion Chicu a susținut că există oportunități de a intensifica și diversifica cooperarea comercial-economică între statele CSI prin aplicarea în măsură mai largă a Acordului de Liber Schimb în cadrul CSI. Au fost menționate intențiile Guvernului RM de a investi în reabilitarea infrastructurii naționale a drumurilor și modernizarea obiectelor de infrastructură energetică cu scopul de a crea condiții maximal atractive pentru investitori și a industrializa economia țării.

RM a semnat acorduri de comerț liber cu 43 de state: cu Uniunea Europeană, Acordul Central European despre comerț liber (CEFTA), GUAM, CSI și Turcia, care servesc cale de acces la o piață cu cca 880 milioane de consumatori.