ION CEBAN VREA SA CREEZE 5 INTREPRINDERI MARI DE GESTIONARE A FONDULUI LOCATIV DIN CHISINAU

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova la șefia municipiului Chișinău, Ion Ceban, astăzi, 9 Octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, s-a referit la întreprinderile municipale eficiente pentru fondul locativ.

„Aceste întreprinderi sînt vitale pentru buna organizare, începînd cu aspectul și finalizînd cu starea în care a ajuns Chișinăul. Vreau ca întreprinderile municipale să fie cu adevărat moderne, iar oamenii care plătesc să poată spune că aceste servicii sînt calitative. De aceste întreprinderi, care sînt în municipiul Chișinău, depinde starea miilor de blocuri. La momentul de față, avem 5 întreprinderi mari care prestează servicii locative, dar avem și 23 de întreprinderi care gestionează fonduri locative. 21 dintre acestea sînt în proces de faliment, iar una dintre ele se află în insolvabilitate”, a susținut Ceban.

În consecinţă, Ceban s-a referit la acțiunile ce vor fi întreprinse. „Soluțiile cu care venim noi sînt foarte pragmatice în această privință. Vrem ca toate întreprinderile să devină eficiente. Vrem să creăm 5 întreprinderi mari de gestionare a fondului locativ, în toate sectoarele. În ceea ce privește asociațiile de locatari, vrem ca să-i ajutăm, pe deoparte, inclusiv financiar, dar și să avem o raportare asupra tuturor lucrurilor care se întîmplă în curțile blocului de locuit, în preajma acestora. Noi ne propunem să eficientizăm managementul acestor întreprinderi, să găsim o soluție care să împace absolut pe toți”, a mai adăugat pretendentul la șefia Capitalei.

„Am pus prioritate pe alocarea sumelor de aproximativ 200 de milioane de lei în bugetul municipal. Este o sumă destul de bună pentru a porni eficient”, a conchis el.

Mihaela CONOVALI (curentul.md)