ION CEBAN: SINT NEVOIT SA-L DAU DIN NOU IN JUDECATA PE ANDREI NASTASE

Candidatul socialiștilor la funcția de edil al capitalei, Ion Ceban, spune că acuzațiile pe care le face contracandidatul său din partea blocului ACUM, Andrei Năstase, sînt absolut nefondate și este nevoit să îl dea din nou în judecată. Ion Ceban spune că a avut deja cîștig de cauză pe un dosar cu Andrei Năstase și acum este nevoit să-l acționeze pentru alte acuzații lansate în spațiul public.

„Nu există atacuri reciproce, există acuzații într-o singură direcție, de altfel, fără niciun fel de argumente. Există o decizie a instanței și sînt nevoit să-l acționez încă o dată, pentru alte acuzații. Suma deja este alta, nu doar un leu ca în primul caz de cîștig, dar nu este corect un asemenea comportament fără principii, din toate punctele de vedere este inadmisibil”, a declarat Ion Ceban în cadrul unei ediții speciale la postul NTV Moldova. Candidatul socialist spune că blocul ACUM și PSRM au semnat un acord de neagresiune și el respectă în totalitate această înțelegere.

Ion Ceban spune că a ales o altă strategie de promovare a candidaturii sale în funcția de primar decît contracandidatul său și menționează să se axează exclusiv pe problemele cu care se confruntă chișinăuienii.

Candidatul socialist susține că Chișinăul are nevoie de o abordare complexă a problemelor cu care se confruntă, iar pentru soluționarea rapidă a acestora este nevoie de o majoritate absolută în Consiliul Municipal Chișinău. Totodată, Ion Ceban califică drept mișcare electorală poziția lui Andrei Năstase care evită să accepte formarea unei majorități cu socialiștii în CMC. În opinia lui Ion Ceban, reprezentanții blocului ACUM nu vor avea de ales și vor trebui să colaboreze cu socialiștii pentru o mai bună funcționare a administrației publice locale.

Duminică, 3 noiembrie, va avea loc al doilea tur al alegerilor locale în municipiul Chișinău, în care contracandidați sînt Ion Ceban și Andrei Năstase.

Sursa: IPN