ION CEBAN: REFERENDUMUL MUNICIPAL TREBUIE SA FIE ORGANIZAT CONCOMITENT CU CEL NATIONAL

Pe data de 15 iunie, fracțiunea partidului Socialiștilor din Republica Moldova a anunțat în cadrul briefingului de presă că vor depune toate eforturile ca referendumul de demitere a edilului capitalei, Dorin Chirtoacă să aibă loc concomitent cu referendumul naţional consultativ pe care şeful statului Igor Dodon îl va organiza pe data de 24 septembrie.

„Vom depune toate eforturile ca referendumul municipal să aibă loc concomitent cu referendumul naţional din 24 septembrie curent, pentru ca lucrurile să meargă mai repede şi să nu fie cheltuieli multe”, a mai spus Ceban adăugînd că „sîntem absolut siguri că în cazul în care vom organiza acest referendum în timpul apropiat, vom avea succes”.

„Pînă în prezent au fost colecate aproape 80 de mii de semnături privind demiterea lui Dorin Chirtoacă. Vom continua procesul pînă la colectarea semnăturilor stabilite, adică aproximativ 90 de mii de semnături. Procesul va dura atîta timp cît este prevăzut de legislaţie – 10 iulie curent. De luni va începe avizarea acestor semnături, pentru ca ulterior să meargă în instanţa de judecată, pentru a fi verificate şi transmise Comisiei Electorale Centrale”, a declarat Șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău, liderul grupului de inițiativă privind organizarea referendumului, Ion Ceban.

Totodată, Ion Ceban spune că alegerile locale anticipate sînt preconizate a fi desfăşurate pînă la sfîrşitul anului curent, deoarece „Chişinăul trebuie să aleagă un nou primar conform aşteptărilor lor cît mai curînd”.

Consilierul socialist a menționat că chestionarele interne demonstrează că aproape 70 la sută din respondenți spun că ar vota pentru demiterea lui Chirtoacă, iar 87 la sută spun că sînt categoric nesatisfăcuți de ceea ce se întîmplă în oraș.

De asemenea, fracțiunea PSRM a solicitat Biroului permanent a primăriei și viceprimarlui, Nistor Grozavu dispunerea convcării ședintei Consiliului municipal pentru ziua de marți, 20 iunie, ora 10:00, în cadrul căreia socialiștii vor veni cu cel puțin 12 propuneri importante pentru gestionarea situației din Municipiul Chișinău.

Sursa: socialistii.md