ION CEBAN PROPUNE CONSILIERILOR BLOCULUI ACUM COALIZAREA CU CEI DIN PSRM

Ion Ceban, candidatul PSRM la Primăria Capitalei, propune consilierilor blocului ACUM care acced în CMC să formeze o coaliție cu consilierii socialiști.

Dacă ajunge primar, Ion Ceban spune că din cei patru viceprimari este gata să numească doi propuși de Blocul ACUM, iar din cinci pretori, doi să fie de la ACUM. De asemenea, este gata să ofere funcția de președintele CMC Blocului ACUM. „Voi colabora cu fiecare consilier ajuns în CMC, poate doar cu excepția celor care au probleme de integritate”, susține Ion Ceban.

Candidatul spune că va propune schimbarea organigramei Primăriei. Va propune un nou departament de planificare urbană, care să fie condus de Victor Chironda, dar și un departament care se va ocupa de relațiile bilaterale și proiecte investiționale, care să fie condus de Octavian Țîcu.

Ion Ceban a propus o agendă a consilierilor care se va concentra pe finalizarea documentele de planificare strategică, pe concepția de dezvoltare durabilă a Chișinăului, construcția și repararea drumurilor și trotuarelor. De asemenea va pune accentul pe dezvoltarea suburbiilor, majorarea salariilor, modernizarea grădinițelor și școlilor și combaterea corupției la nivelul Primăriei.

Ion Ceban menționează că va comunica mai intens cu oamenii, va merge în localități pentru a-i convinge să-l voteze. De asemenea, va participa la toate emisiunile și dezbaterile pentru a demonstra că „este mai bun”.

Ion Ceban și Andrei Năstase au acces în turul doi al alegerilor, care se va organiza peste două săptămîni.

Sursa: IPN